• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Nicușor Șerban, Clubul Fermierilor Români: Acordarea subvențiilor va trebui făcută în funcție de performanță

    Ramona Dascălu -

    Nicușor Șerban, președintele Clubului Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă, crede că singura variantă prin care România nu va mai trebui să importe produse agroalimentare din alte țări este ca subvențiile să se acorde în funcție de performanță. Prezent la cea de-a VI-a ediție a Balului Fermierilor, eveniment organizat pe 31 octombrie de Agrointeligența – BTvideo, fondatorul și administratorul fermei Agroserv Măriuța din Ialomița a subliniat nevoia de a schimba reguli importante de subvenționare agricolă.

    ”Agricultura României are nevoie de performanță, indiferent de modul de organizare al fermelor. Agricultura României este într-o competiție dură cu agricultura țărilor din Uniunea Europeană, și nu numai, și cred că pentru acest lucru decidenții ar trebui să înțeleagă că dacă vrem ca balanța comercială a produselor agroalimentare să nu mai fie deficitară sau să fie mai puțin deficitară trebuie ca în noul Program Național Strategic (PNS), sprijinul agriculturii de orice mărime și de orice formă să se facă după performanță. Dacă România va continua să arunce bani europeni și bani de la bugetul național oricui deține o vacă sau oricui deține trei hectare de teren, indiferent ce se întâmplă cu vaca, cu pasărea, cu terenul respectiv, cred că și peste șapte ani, după terminarea viitoarei Politici Agricole Comune (PAC), vom vorbi de aceleași importuri de lapte și produse din lapte, de aceleași importuri de carne de porc și așa mai departe”, a declarat fermierul Nicușor Șerban la cea de-a VI-a ediție a Balului Fermierilor, eveniment organizat de Grupul Agrointeligența.

    Președintele Clubului Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă susține că fermierii români vor avea o șansă pe piața europeană numai dacă vor fi competitivi și vor produce eficient și sănătos: „Suntem în competiție cu fermierii din Europa și din lume, este o piață dură, nu ne iartă nimeni dacă greșim și singura noastră șansă este să fim competitivi, să producem mai mult, să producem mai eficient și să producem mai sănătos decât produc ei. Aceasta cred că este misiunea noastră, a fermierilor, indiferent de mărime, indiferent de categoria în care ne putem încadra”.


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till