Furaje, seminţe, îngrăşăminteIMPORTANT

Sfaturi pentru un start bun la rapiță în această toamnă

Toamna acestui an reprezintă o nouă provocare pentru agricultorii din România. Deficitul de precipitații îi pune pe fermieri în încurcătură. Pentru cei care au pariat pe rapiță în acest an agricol, Agro-Est Muntenia are un pachet de produse care să-i ajute pe fermierii români să treacă peste iarnă.

Constantin Năstase, directorul tehnic al companiei, are câteva recomandări pentru culturile de rapiță.

Astfel, o intrare bună în iarnă se poate obține aplicând fie un amestec de GroPlan A (1,25 l/ha) și Plyaminol (1,5 l/ha), fie de GroPlan A (1,5 l/ha) și Evergreen (1,5 l/ha). O variantă bună este și folosirea produsului Omex Bio, 2,5 litri pe hectar.

Tot la rapiță se pot folosi și produse stimulatoare pe bază de alge marine de la Agro-Est Muntenia. “Avem produsul Ecklomar, cu conținut de 90% substanță activă și care se dă în doză de 2,5-3 l/ha, dar și produsul Beet, tot un extract organic, din sfeclă de zahăr, cu un conținut foarte ridicat de substanță organică. Doza recomandată este tot de 2,5-3 l/ha”, a declarat Constantin Năstase.

Specialistul Agro-Est Muntenia le transmite fermierilor să ia în calcul și un tratament cu insecticid, pentru a contracara atacurile dăunătorilor.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!