• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • PLĂȚI APIA 2019! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU DOSARELE FERMIERILOR CARE N-AU LUAT ÎNCĂ AVANS!

    agrointeligenta.ro -

    O categorie importantă de fermieri nu a încasat încă niciun euro din prima tranșă de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Agricultorii care au avut suprafețe cuprinse în eșantionul de control prin teledetecție ne întreabă zilnic dacă avem vești despre sumele ce li se cuvin. Teama acestor producători agricoli este legată de zilele ce se scurg și de apropierea termenului de 30 noiembrie, ultima zi în care funcționarii APIA mai pot autoriza plăți în avans.

    Informații despre procedurile curente la fermierii aflați la control vin din mai multe centre județene ale APIA. Astfel, de la APIA Dâmbovița, aflăm că ”la calculul plăţilor în avans participă  cererile unice pentru care s-au finalizat controalele pe teren şi controalele administrative si pentru care nu s-au generat erori blocante ca urmare a implementării rezultatelor acestor controale”. Informația a fost publicată de către jurnaliștii de la Gazeta Dâmboviței care o citează pe directoarea executivă a APIA Dâmbovița, ec. Corina Gârleanu.

    În cazul fermierilor la teledecție, procedura este mai complicată. Astfel, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Centrul Judeţean Dâmboviţa a finalizat, în prima săptămână a lunii noiembrie, actiunea de follow- up: ”Această acţiune s-a concretizat în întâlniri cu 892 de fermieri dâmboviţeni controlaţi în teren prin teledetecţie pentru remedierea neconcordanţelor apărute între declaraţiile acestora din cererea unică de plată şi rezultatele menţionate de firma prestatoare în raportul de control. Concluziile acestor întâlniri de clarificare au fost transmise către firma prestatoare a controlului prin teledetecţie în vederea reinterpretării rezultatelor şi deblocarea cererilor pentru plată”.

    O situația similară este raportată și în județul Iași unde APIA a comunicat pentru BZI.ro că fermierii la care s-au clarificat suprapunerile vor putea fi autorizați la plata avansului. ”Agricultorii din Iași care aveau terenuri agricole ce se suprapun cu ale vecinilor au lămurit aceste situații la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură. Aceștia au adus documentele necesare pentru a primi avansul din subvenții. Sute de fermieri care au fost incluși în eșantionul de control, iar în urma acestuia s-au descoperit aceste nereguli, au fost la sediul APIA pentru a dovedi că dețin acele terenuri agricole. Fermierii au fost chemați la APIA pe bază de programare. În următoarea perioadă, acești fermieri, dar și alții care încă nu au primit banii, vor încasa avansul din subvenții”.

    Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le achită fermierilor români până la data de 30 noiembrie 2019 tot avansul la subvențiile agricole aferente anului de campanie 2019, anunță axanews.ro. APIA le plătește fermierilor 70% din plățile directe și 85% din plățile compensatorii pentru măsurile de dezvoltare rurală.

    În sectorul vegetal schema de plată unică pe suprafață este 102,6082 euro/ha. Avans 70% din această sumă este 341,1433 lei/ha.

    Plata redistributivă pentru primul nivel este 5 euro/ha. Avans 70% din sumă este 16,6236 lei/ha.

    Plata redistributivă, al doilea nivel, este 48,7127 euro/ha. Avans 70% din sumă este 161,9556 lei/ha.

    Plata pentru înverzire este 59,3201 euro/ha. Avans 70% din sumă este 197,2223 lei/ha.

    Plata pentru tinerii fermieri este 31,2477 euro/ha. Avans 70% din sumă este 103, 8894 lei/ha.

    În zootehnie sprijinul cuplat ovine/caprine este de 17,7173 euro/cap de animal. Avans 70% din această sumă este 58,9050 lei/cap de animal.

    Plățile pentru schemele finanțate din FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă) se fac în lei, la cursul de schimb valutar de 4,7496 lei/euro, stabilit de Banca Centrală Europeană în data de 30.09.2019.


    Te-ar mai putea interesa

    Rabla pentru tractoare – ghid final. Condiții, acte necesare, procedură de înscriere Tractoarele Zetor pe care fermierii le pot cumpăra prin programul Rabla pentru Tractoare Tic-tac, tic-tac cu avansul APIA. Termen urgent pentru plata primei tranșe din subvenții

    Ultimele știri

    Patru noi focare de pestă porcină africană, toate confirmate într-o singură comună DSVSA: Focar de rabie la vaci într-o gospodărie. Boala se transmite și la om Carta Albă a Agriculturii din România. Fermierii vor creșterea subvențiilor și dezvoltarea sistemelor de irigații