Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

PLĂȚI NOI LA APIA! SUMELE CARE SUNT VIRATE DE ASTĂZI ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

Comunicat oficial al Ministerului Agriculturii despre sumele care au fost deblocate pentru achitarea avansului APIA către fermieri. MADR a anunțat sumele care au fost alocate ieri, miercuri, 13 noiembrie, și care, începând de astăzi, ar trebui să se regăsească și în conturile fermierilor care aveau decizii de plată și care nu încasaseră încă avansul de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

”Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că, în data de 13.11.2019, a alocat suma de 143.343.048 lei cu următoarele destinații:

– 95.854.316 lei pentru plata măsurilor delegate de AFIR către APIA din cadrul PNDR 2014-2020, campania 2019, respectiv:
– 36.823.555 lei – agromediu și climă
– 6.916.807 lei – agricultură ecologică
– 52.113.954 lei – plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale, sumele alocate reprezentând avansul în procent de 85% din valoarea totală a drepturilor de plată a beneficiarilor”, se arată în comunicatul oficial al MADR remis Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

Tot pentru fermieri s-au făcut alocări să se achite ajutorul de minimis pentru usturoi și ajutorul de minimis pentru creșterea suinelor din rasa Bazna și Mangalița, după cum urmează:

– 276.967 lei pentru plata ajutorului de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi;
– 57.250 lei pentru plata ajutorului de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de porci din rasele Bazna și/sau Mangalița în vederea producerii cărnii de porc.

Tot acum încep și plățile pentru apicultori care vor beneficia de 6.211.120 lei reprezentând prima plata pentru ajutorul de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie-aprilie 2019 asupra sectorului apicol.

O altă categorie de beneficiari de sprijin sunt autoritățile locale care primesc banii pentru programele de sprijin derulate: 40.943.395 lei pentru implementarea Programului pentru școli ce constă în distribuția în cadrul unităților școlare de fructe, legume, lapte si produse lactate.

”Facem precizarea că plata către beneficiari va fi efectuată de APIA și DAJ-uri în perioada imediat următoare”, mai arată sursa oficială.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!