• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Pyxides și Lamdex Extra – soluția ADAMA pentru tratamentul în vegetație la porumb

  agrointeligenta.ro -

  În anul 2019 cultura porumbului a înregistrat o creștere semnificativă, unul dintre motive fiind și suprafețele reduse rămase cu rapiță la ieșirea din iarnă. De asemenea, condițiile acestui an au permis ca în cele mai multe zone ale țării, fermierii să obțină producții satisfăcătoare.

  Primăvara este o perioadă foarte aglomerată din punct de vedere al lucrărilor agricole, fermierii fiind nevoiți să își împartă resursele între tratamentele la grâu, rapiță, floarea-soarelui și porumb. Având în vedere această situație, Pyxides este o soluție ideală deoarece pe lângă o combatere foarte bună, fermierul câștigă și timp, fiind necesară o singură aplicare pentru a controla un spectru complet de buruieni.

  Pyxides este recomandat a fi aplicat în fenofaza de 2-4 frunze ale porumbului, perioadă în care plantele de cultură sunt mai sensibile la concurența buruienilor, dar și la atacul dăunătorilor precum Tanymecus dilaticollis. Dar dacă nu se poate intervenii la acel moment, tratamentul poate fi aplicat fără probleme până în fenofaza de nouă frunze. In anii cu presiune ridicată și nu numai, pagubele provocate de Tanymecus dilaticollis pot varia între reducerea semnificativă a potențialului de producție până la compromiterea în totalitate a culturii. Pentru a limita pagubele produse de acest dăunător, ADAMA recomandă tratamentul cu Lamdex Extra, piretroidul cu eficacitate confirmată de-a lungul anilor, omologat și pentru combaterea acestui dăunător.

  Datorită ferestrei largi de aplicare, răsărirea eșalonată a porumbului (așa cum se întâmplă de multe ori datorită condițiilor climatice) nu mai reprezintă o problemă în privința momentului optim de erbicidare și este redus riscul de apariție a fenomenelor de fitotoxicitate.

  Pyxides poate fi aplicat în doze cuprinse între 0,4 până la 0,6 kg/ha, în funcție de gradul de infestare cu buruieni și de spectrul de buruieni din terenul respectiv. Aplicarea se face împreună cu adjuvantul Adigor* (1,0 l/ha) care vine la pachet împreună cu Pyxides. Adigor este un adjuvant pe baza de ulei, special dezvoltat pentru a fi aplicat împreună cu Pyxides. Adigor ajută la o împrăștiere redusă a picăturilor pe plantă, distribuie uniform soluția, îmbunătățește absorbția, mai ales în cazul buruienilor cu frunză cerată și reduce riscul de spălare.

  Datorită celor trei substanțe active, cu trei moduri de acțiune diferite, Pyxides este erbicidul perfect pentru combaterea marii majorități a buruienilor monocotiledonate sau dicotiledonate, atât anuale, cât și perene.

  * Rezervorul de soluție se va umple cu apă până la jumătate. Se începe agitarea, apoi se adaugă erbicidul. În acest timp se continuă umplerea rezervorului cu apă. Adjuvantul Adigor va fi adăugat atunci când rezervorul este aproape plin și se agită în continuare. Aplicarea soluției trebuie făcută în cel mai scurt timp posibil după finalizarea amestecului.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Noi reguli pentru subvenția APIA pe suprafață. Facturile devin obligatorii ca să demonstrezi că lucrezi pământul! De vorbă cu fermierii, episodul 2: ”Nu vă faceți griji! Avem capacitate de producție foarte mare!” Fast and Furious pe solele de floarea-soarelui. Garanția succesului de la RWA!

  Ultimele știri

  Ministerul Agriculturii: 29 septembrie, TERMEN-LIMITĂ pentru ajutorul de stat de 100 euro/UVM! Fermierul Nicușor Șerban: Ferma de familie cu 40-50 de vaci de lapte nu are viitor în România! Fermierii care sunt obligați să dea înapoi despăgubirile de secetă, plus dobânzi și penalități!

  Căutare în articole