Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS pentru FERMIERII CARE PRIMESC SUBVENȚII!

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, la Bruxelles. Oficialul român participă astăzi, luni 18 noiembrie, la reuniunea Consiliului UE Agricultură și Pescuit, ce se desfășoară la Bruxelles.

Pe ordinea de zi a întâlnirii Consiliului AgriFish se află Pachetul de reformă a Politicii Agricole Comune (PAC) post- 2020. Totodată, în cadrul Reuniunii Consiliului de miniștri va avea loc un schimb de opinii privind aspecte legate de mediu și climă, precum și o prezentare din partea Comisiei și un schimb de opinii despre Regulamentele privind normele tranzitorii în domeniul PAC.

Potrivit Via Cluj Tv, obiectivul lui Adrian Oros este să obțină o distribuție mai echitabilă a sprijinului financiar direct pe care Uniunea Europeană îl acordă fermierilor din statele membre. În ultimii ani, subvenția de care beneficiază România au crescut semnificativ, însă există, în continuare, diferențe între sumele pe care le primesc fermierii din statele occidentale și cei din țările est-europene.

”Cu această ocazie, am primit de la Phil Hogan, Comisar european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală dovada înregistrării în Registrul Denumirilor de Origine și al Indicațiilor Geografice Protejate pentru cele două produse recent recunoscute, Cârnații de Pleșcoi și Telemea de Sibiu-Oficial”, anunță ministrul pe pagina personală de Facebook.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!