Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

SUBVENȚIA PE ANIMALE: ADEVERINȚĂ OBLIGATORIE CERUTĂ DE APIA!

Perioadă importantă pentru crescătorii de animale! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le recomandă fermierilor să țină legătura cu asociațiile implicate în programele de ameliorare a raselor. Conform ing. Mirela Paraschiv – şef serviciu măsuri specifice APIA Hunedoara, crescătorii de animale pot beneficia de sprijin cuplat pentru animale numai în baza unei adeverințe care să ateste că au animalele incluse în aceste programe.

”Facem verificări la amelioarea raselor de animale, dacă asociația își respectă numărul de beneficiari sau asociați, cât și numărul de animale înscrie în asociație. Verificăm fiecare contract, al fiecărui beneficiar, cu ce s-a decontat aici la APIA„, a vorbit în cadrul emisiunii Satul Hunedoarean, șefa din cadrul APIA Hunedoara.

”Ceea ce este important pentru fermier este că pentru a obține această formă de sprijin financiar, respectiv 70% sau 100% din această activitate perivind ameliorarea raselor, obligatoriu trebuie să se înscrie sau să își reînnoiască contractele cu asociația. Așadar, acum este perioada de înscriere. Le adresez îndemnul de a merge spre asociații pentru ca anul viitor să se înscrie atât în ceea ce privește această formă de sprijin, cât și sprijinul cuplat. Fără această adeverință nu putem bebeficia de sprijin pentru anul 2020”, le-a transmis fermierilor ing. Mirela Paraschiv de la APIA Hunedoara.

Vă reamintim că sprijinul cuplat în zootehnie se achită fermierilor pentru animalele înscrise în Registrul Genealogic și pentru că efectuează Controlul Oficial al Performanțelor. Solicitarea acestui tip de sprijin cuplat de producție se face anual, în cadrul cererii unice  ce se depune la APIA în perioada 1 martie-15 mai, fără penalizări.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!