Cocktail biostimulator pentru rapiță
agrointeligenta.ro -Fermierii români mizează în continuare pe rapiță, în ciuda condițiilor climatice dificile, care apar tot mai des. A fost și cazul acestui an, în care lipsa precipitațiilor le-a dat mari bătăi de cap fermierilor din sudul României. Județul Călărași nu a făcut excepție, agricultorii fiind nevoiți să se gândească la un plan pentru a-și salva culturile. Agro-Est Muntenia a venit cu soluția optimă: Plyaminol (vezi DETALII PRODUS). Accest produs biostimulator, pe bază de aminoacizi liberi, a fost aplicat la începutul lui septembrie, dar poate fi aplicat la fel de eficient și în luna noiembrie, chiar și in decembrie.
Ce face Plyaminolul? Ne explică reprezentantul Agro-Est Muntenia în județul Călărași, Cosmin Grozavu. “Plyaminol acționează în plantă în două moduri. Primul, prin reacția de condensare a doi aminoacizi se eliberează o moleculă de apă. Această apă nu este liberă, ci devine una legată, ceea ce conferă plantei rezistență la secetă. Cel de-al doilea mechanism este legat de formarea proteinelor, începând de la unirea celor 2 aminoacizi într-o dipeptidă și apoi în proteine, astfel încât aplicarea Plyaminol conferă rezistență la secetă, dar ajută și planta să se dezvolte în condiții dificile”, a spus Grozavu.
Pentru o și mai bună dezvoltare a rapiței și pentru o intrare optimă în iarnă, Agro-Est Muntenia a creat un cocktail numai bun pentru plante: 2 litri de Plyaminol și 1 litru de GroPlan A. Acest din urmă produs face parte tot din grupa biostimulatorilor, funcționează pe bază de acid piroglutamic și îi permite plantei să accelereze metabolismul. O simplă privire aruncată pe lanul de rapiță arată modul în care au acționat cele două produse oferite de Agro-Est Muntenia. Plantele și-au revenit și sunt pregătite de iernare.