• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Scandal la Midia! Proprietarul arab a luat oile salvate pentru a le duce la abator!

  agrointeligenta.ro -

  Scandal la Midia unde voluntarii organizațiilor care s-au implicat să salveze oile de pe vasul scufundat anunță că proprietarul arab a venit cu jandarmii și a luat animalele pentru a le duce, se pare, la o fermă și, ulterior, la abator.

  Circa 80 de oi au reușit să fie aduse la mal de pe vasul Queen Hind care s-a scufundat duminică în portul Midia, având la bord un efectiv de 14.600 de animale vii. Cum în urma accidentului o parte dintre oi au rămas blocate în interiorul vasului, rănite, lipsite de hrană și de apă, voluntari din mai multe organizații non-profit au demarat acțiuni de salvare pentru a salva animalele care au supraviețuit.

  S-a făcut chiar și un apel pentru ca fermierii care au posibilitatea să adopte oile eroine să se implice, însă totul s-a dovedit în zadar. ”După 8 ore în care echipa noastră a salvat zeci de oi din epava de la Constanța, când colegii noștri și cei de la ISU erau încă înăuntru, încercând să salveze alte zeci de animale, a apărut proprietarul (un cetățean de origine arabă) însoțit de jandarmi. Au aruncat toate cele aproximativ 80 de oi salvate până atunci într-o dubă și au plecat imediat, deși legea spune că, odată nava abandonată, oile au intrat în proprietatea statului român. Destinația ar fi fost o fermă a respectivului din localitatea Nuntași (sau Peștera, ne zice o altă sursă)”, a anunțat pe Facebook reprezentanții Four-Paws – Vier Pfoten.

  ”CEL MAI GRAV ESTE CĂ VETERINARILOR NOȘTRI NICI MĂCAR NU LI S-A PERMIS SĂ ACORDE OILOR RĂNITE ÎNGRIJIRILE MEDICALE DE CARE AVEAU ATÂTA NEVOIE (unele fiind în agonie și majoritatea având nevoie de suturi și perfuzii).

  În toată acțiunea ar fi fost implicat, spun sursele noastre, Geronimo Brănescu, șeful DSV Constanța. Despre legăturile de afaceri ale domniei sale cu acest caz rămâne, probabil, să citiți în presă.

  Pe navă mai sunt alte câteva zeci de animale vii, dar voluntarii au decis să sisteze operațiunile de salvare, atâta timp cât zeci de oameni se străduiesc să salveze niște animale doar ca jandarmii să stea pe mal și să le ducă la abator, de îndată ce sunt scoase din apă.

  Facem un apel la premierul și președintele acestei țări și la toate instituțiile care stau în subordinea lor (Ministerul Agriculturii, ANSVSA, dl. Raed Arafat) să înceteze de îndată acest comportament criminal și să permită salvatorilor să preia oile care au supraviețuit și să le ofere viețile decente pe care le merită și pe care și le-au câștigat cu prețul unei suferințe cumplite.

  Suntem inclusiv dispuși să cumpărăm toate oile pe care le-am salvat, atâta timp cât ni se spune de unde anume o putem face și cum. Primul pas este, deci, să găsim proprietarul, urgent.

  Vă rugăm pe toți să faceți toate presiunile de care sunteți capabili pe autorități, pentru ca oile să reintre în posesia noastră sau măcar a statului român. După părerea noastră, este incredibil în ce țară trăim. În orice caz, nu este țara normală care ni s-a promis”, mai arată reprezentanții organizației care s-a implicat să salveze animalele care au supraviețuit în urma accidentului de duminică, din portul Midia-Năvodari, Constanța.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Instalarea Tinerilor Fermieri 2020. Proiectele se depun din 15 iulie, sprijinul maxim – 50.000 euro/fermă! TRANSFORMER – cel mai nou ameliorator de sol! De ce este acest produs UNIC PE PIAȚA DIN ROMÂNIA! Azot în formă lichidă de la Agro-Est Muntenia. Azofol, produsul câștigător pentru plante!

  Ultimele știri

  VALENTIN POPA – micul fermier care intră în politică pentru a schimba JOCUL GREILOR! Director DSVSA: Crotalierea și înregistrarea animalelor sunt servicii gratuite pentru fermieri! Subvenţii APIA 2020: Obligaţiile şi drepturile fermierilor care au intrat în eşantionul de control!

  Căutare în articole