• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Prima zi a lui Robert Chioveanu la șefia ANSVSA: Autoritățile, împreună cu ONG-urile, au salvat 201 de oi de pe ”vasul morții”

    Ramona Dascălu -

    Colaborare a autorităților statului cu organizațiile non-guvernamentale pentru salvarea oilor care au supraviețuit pe ”vasul morții”. În total, echipele de salvare au reușit să aducă la mal 201 de ovine: 118 în cursul zilei și nopții de marți, alte 83 de animale în cursul zilei de miercuri.

    De când a ajuns în portul Midia, marți seară, imediat după numirea sa oficială la șefia ANSVSA, dr. Robert Chioveanu a stat alături de echipele de salvare. Primele 24 de ore ca președinte al ANSVSA au fost la ”firul ierbii”, mai exact implicat direct în acțiunile de aducere la mal a oilor care au supraviețuit pe vasul Queen Hind scufundat de duminică în portul Midia.

    Într-un video call cu directorul grupului Agrointeligența, Vlad Macovei, dr. Chioveanu a vorbit despre eforturile făcute pentru ca un număr cât mai mare de ovine să fie scoase din ceea ce a devenit deja epava vasului Queen Hind.

    „Oile sunt stabilizate, s-au făcut tratamente, li s-au dat vitamine, sunt furajate, sunt în afara oricărui pericol acum, dimineață mâncau, se jucau, erau ok. Nu știm câte oi ar mai putea fi în viață până nu intrăm pe partea de sus, se lucrează, se taie, se decupează ca putem să accedem, altfel nu avem cum. Dar din câte am auzit azi-noapte, credem că mai sunt oi în viață. Oile salvate sunt duse la un proprietar, care este foarte aproape, nu mă interesează cine e, pe mine mă interesează să le asigure condițiile de bunăstare și sunt sub restricții, deci ele nu vor pleca din adăpost către niciun abator, către nicio firmă până când nu le stabilizăm, până când nu sunt clinic sănătoase”, a declarat șeful ANSVSA Robert-Viorel Chioveanu, în exclusivitate pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    În momentul de față, operațiunea de salvare este cea mai importantă, susține șeful ANSVSA. Acesta face apel către toți cei care cer tot felul de explicații, să aștepte până când operațiunea de salvare se va încheia: „Credem că astăzi, până la noapte, o să terminăm operațiunea de salvare, după aceea se intră pe lucrările specifice ale activităților portuare, ale activităților maritime. Azi-noapte am stat pe navă până la 4 și jumătate aici în mare, în frig, în vânt, împreună cu prefectul, cu ISU, cu subprefectul, cu toți. Acum, cu toții suntem implicați în operațiunea de salvare, vrem să salvăm sufletele care sunt aici, ne concentrăm numai pe operațiunea de salvare, vrem să salvăm tot ce este în viață aici. Lăsați-ne să facem treaba asta și după aceea, zilele următoare, vorbim despre alte detalii, dar deocamdată lăsați-ne să salvăm ce se mai poate salva

    În ceea ce privește cadavrele, nu s-a luat până acum nicio măsură, mai spune șeful ANSVSA: „În momentul de față le-au băgat în cală acolo. Autoritatea Portuară și Căpitănia sunt în tratative cu firme care să facă ecarisarea și incinerarea”.

    Despre relația cu ONG-urile care s-au implicat în operațiunea de salvare a oilor, șeful ANSVSA nu a vrut să comentze prea mult, spunând doar că cele două părți se susțin reciproc: „Suntem alături de ONG-uri, și ei sunt cu noi aici prezenți, comunicăm cu ei, și ei sunt alături de noi”.

    Bilanțul primei zile a dr. Robert Chioveanu la șefia ANSVSA: 118 de ovine salvate până miercuri dimineața, alte 83 de oi scoase de pe vas în cursul zilei de ieri.


    Te-ar mai putea interesa

    Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd