Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

CRESCĂTORII AU RATAT AVANSUL! GUVERNUL A UITAT DE SUBVENȚIA APIA PE BOVINE!

Fermă de vaci (foto: pexels.com)

Dezamăgire! Crescătorii de animale au așteptat până în ultimul moment ca pe ordinea de zi din ședința de astăzi a Guvernului să intre, pe lista suplimentară, și ordinul pentru aprobarea sumelor necesare plății sprijinului cuplat. Acest lucru nu s-a întâmplat astfel că fermierii care au vaci sau bivolițe la sprijnul cuplat nu mai pot beneficia de avansul APIA.

Funcționarii APIA mai pot autoriza plăți pentru avansul din subvenții până pe 30 noiembrie inclusiv. Dacă Guvernul aproba în această după-amiază plafoanele pentru achitarea sprijinului cuplat la bovine și bubaline, cu un efort s-ar fi putut autoriza la plată pentru avans și unii fermieri care încasează SCZ. În lipsa unei decizii pentru sumele totale, APIA nu poate stabili oficial cuantumul subvențiilor pe cap de animal și nici să autorizeze plăți în avans pe aceste scheme. Rămâne ca fermierii care au de luat SCZ să așteapte direct plata finală care va fi demarată de luni, 2 decembrie.

Campania de plăți pentru avans se apropie de sfârșit. Ea a început pe 16 octombrie și se poate derula până pe 30 noiembrie, inclusiv. Se achită 70% din schemele de plăți directe și 85% din plățile compensatorii din măsurile prin PNDR.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!