Creșterea animalelorŞtiri agricole

Victorie a oierilor la București! Emil Dumitru, MADR: Exportul va continua, fermierii nu vor fi afectați!

Victorie a oierilor la Ministerul Agriculturii. Circa 40 de crescători de ovine din România au venit astăzi la București pentru a-și apăra dreptul de a-și exporta animalele. Crescătorii au dorit să contracareze astfel acțiunea mai multor ONG-uri care au manifestat în fața MADR cerând să se blocheze exportul de animale vii.

Circa 20 de activiști au manifestat astăzi, de la ora 16.00, în fața MADR. În curtea instituției erau deja strânși peste 40 de crescători de ovine veniți să apere comerțul liber. Ambele ”tabere” au fost primite de către conducerea ministerului, de ministrul Agriculturii, Adrian Oros, și de secretarul de stat Emil Dumitru. La discuții a participat și președintele ANSVSA, Robert Chioveanu.

Conducerea MADR a discutat cu reprezentanții ONG-urilor care cer interzicerea exporturilor de animale vii

Despre ce s-a discutat astăzi la Ministerul Agriculturii a scris pe pagina sa de Facebook secretarul de stat Emil Dumitru:

Astăzi, alături de ministrul Agriculturii, Adrian Oros, am invitat reprezentanții organizațiilor NON-guvernamentale la o discuție pe tema accidentului tragic de la Midia.

I-am reasigurat pe aceștia că Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va face toate eforturile ca procesul de transport al animalelor să se desfășoare in condiții cât mai bune pentru acestea și că suntem susținători ai unei politici cât mai benefice pentru bunăstarea animalelor.

De asemenea, domnul ministru le-a prezentat proiectul de lege introdus de domnia sa în parlament care va reglementa foarte bine transportul de animale.

Tot astăzi am avut o întâlnire și cu aproximativ 40 de crescători de ovine și i-am asigurat ca exportul va continua și că nu vor fi afectați.

Susținem crescătorii de animale și, așa cum și ei își doresc, nu vrem ca acestea sa fie transportate în condiții precare!”.

Vă reamintim că după ce duminică, pe 24 noiembrie, un vas s-a scufundat în portul Midia cu 14.600 de ovine la bord, mai multe organizații non-guvernamentale au solicitat public interzicerea exportului de animale vii, inițiind și un protest în fața MADR.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!