Anunțul oficial al directorului APIA despre subvențiile agricole din acest an!
agrointeligenta.ro -Directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, APIA, anunță prin intermediul Agrointeligența-AGROINTEL.RO care este stadiul depunerii cererii unice de plată, care a demarat de pe 6 aprilie exclusiv online.
”Pentru Campania 2020 avem la 6 aprilie 5.339 de cereri înregistrate cu o suprafață de 36.198 ha. În total pentru toată campania avem deja 143.653 de cereri cu o suprafață de 574.643 de hectare. Și astăzi până la ora 9.00 am înregistrat deja 970 de cereri”, a anunțat Adrian Pintea pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO.
Foarte important de precizat este faptul că absolut niciun fermier nu va rămâne cu cererea nedepusă, ne-a dat asigurări conducerea APIA. Astfel, în această perioadă producătorii agricoli care au internet și o oarecare experiență acumulată din anii trecuți, în digitizarea parcelelor, își pot accesa contul de pe lpis.apia.org.ro și pot parcurge singuri, de acasă, această etapă. Mai departe funcționarii APIA iau legătura cu Primăriile unde transmit listele cu fermierii pentru care trebuie să fie eliberate documentele care dovedesc că terenul agricol se află la dispoziția solicitanților.
Foarte important! Nu vă deplasați dvs la Primărie inutil! Primăriile vor asigura transferul documentelor cerute de APIA!
Ce pot face fermierii mai în vârstă care nu se pricep sau nu au acces la internet? Aceștia așteaptă să fie contactați de funcționarul APIA care se ocupă de cerere lor pentru subvenții. Atenție! Funcționarul va digitiza împreună cu fermierul suprafața pentru care se cer bani de la APIA dar doar telefonic. Mai departe APIA cere adeverința de la Primărie sau în cazul unei exploatații zootehnice de la medicul veterinar. Pentru restul documentelor necesare, adică copie CI/BI/pașaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ, funcționarii APIA le pot folosi și pot face copii cu acordul fermierului din dosarele de anii trecuți. Dacă aceste documentele au fost eliberate deja și pot fi scanate fermierii le pot trimite la cererea funcționarului care se ocupă de dosarul pentru subvenții.
Foarte important! Dacă o parte din documentele necesare la dosarul pentru subvenții au fost modificate este obligatoriu să anunțati funcționarul cu care țineți legătura pentru depunerea cererii unice. Așadar vorbim despre schimbare buletinului sau a contului bancar, etc.
Citiți și: DE AZI, REGULI NOI! DOI ȘEFI APIA: PAȘII pentru a depune CEREREA DE SUBVENȚII!
.