• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tranzacție de aproape 2.500 de hectare pe piața terenurilor agricole din România

    Angelica Lefter -

    Tranzacție de aproape 2.500 de hectare pe piața terenurilor agricole din România! Un grup de societăţi deţinute de mai mulţi investitori danezi, FirstFarms/AS, a anunțat că va achiziționa peste 2.400 de hectare de teren arabil în România. Vânzătorul este holdingul AIC A/S, care va prelua, în schimb, 16,5% din acțiunile FirstFarms, potrivit economica.net.

    Danezii de la FirstFarms A/S vor să intre în posesia a 2.430 de hectare de terenuri agricole din România. Grupul de societăți va ceda vânzătorului AIC A/S părți sociale. La rândul său, AIC A/S controlează societatea AISM SRL cea care deține de fapt terenul, dar și un siloz modern cu o capacitate de 6.000 de tone și spațiile de birouri aferente care vor face, de asemenea, obiectul tranzacției.

    Cele două părți au semnat deja o scrisoare de intenție și urmează ca procesul să fie încheiat în al doilea semestru al acestui an.
    „FirstFarms A/S și proprietarii AIC A/S au semnat o scrisoare de intenție cu privire la achiziționarea AIC A/S de către FirstFarms A/S. AIC A/S este un holding al cărui principal atu este compania românească AISM SRL care deține 2.430 de hectare de terenuri agricole cultivate în Romnia un siloz cu capacitate de depozitare de 6.000 de tone și spații de depozitare și birouri. Structura tranzacției nu este încă determinată definitiv”, a anunțat FirstFarms.

    Potrivit aceluiași anunț, proprietarii AIC vor primi în schimb 1198.500 de acțiuni noi la FirstFarms A/S precum și o creanță condiționată în valoare de 50,000 de acțiuni, la momentul în care creanța urmează să fie decontată.

    Cele peste 1,1 milioane de noi acțiuni FirsFarms vor fi generate printr-o majorare de capital la prețul minim al pieței. Creanța trebuie decontată la livrarea acțiunilor sau în numerar la 15 luni de la închidere, în măsura în care nu au fost formulate în prealabil cereri de garanție.

    Dacă tranzacția va fi realizată, proprietarii AIC A / S vor deține 16,5% din acțiunile din FirstFarms A / S. „Aceasta este în primul rând o investiție în teren și capacitatea de depozitare. Prețurile terenurilor din Europa de Est cresc, iar prin această achiziție investim în terenuri și stocuri de o calitate foarte bună, cu o serie de aplicații potențiale. Achiziția oferă posibilitatea de a optimiza activitatea noastră și de a folosi mai bine competențele noastre din România. În plus, odată cu intrarea vânzătorului în cercul acționarilor, obținem acces la cunoștințe și experiență importante, pe care le vom înțelege să le utilizăm pentru crearea valorii sporite în întreaga noastră afacere ”, a declarat CEO-ul FirstFarms, Anders H. Nørgaard.

    ”FirstFarms a demonstrat pe deplin că sunt capabili să opereze și să dezvolte agricultura în Europa de Est. Fundația este bună, economia este bună și există un plan ambițios pentru viitor. În calitate de acționar mai mare, dorim să contribuim activ la dezvoltarea pozitivă continuă – atât în sens larg, cât și în domenii specifice”, a spus Bendt Wedell, președintele CA al AIC/AS.

    Numai anul trecut, FirstFarms exploata 18.500 de hectare de teren arabil în România, Ungaria şi Cehia, din care 7.100 sunt în proprietate, iar restul în arendă. Compania mai deţine 5.000 de capete de vite, 157.500 de capete de porci precum şi silozuri cu o capacitate de 70.000 de tone.

    Un raport financiar din 2018, arată faptul că această companie exploatează 9.200 de hectare de teren în judeţele Timiş şi în partea de est a ţării (Buzău,Brăila,Slobozia), din care 5.563 în proprietate. FirstFarm investeşte în achiziția de terenuri și agricultură în Europa de Est. Până acum au investit în România şi Slovacia unde s-au axat pe cultura cerealelor pe care le folosesc pentru fermele de porci şi vaci din Slovacia şi Ungaria.


    Te-ar mai putea interesa

    O fermă de 1.360 de hectare a fost scoasă la vânzare cu 20 de milioane de euro Zeci de fermieri români au fost înșelați cu tractoare aduse din afară Subvenția APIA de 98,80 euro/ha, la plată din 2 decembrie pentru micii fermieri

    Ultimele știri

    Prețul cerealelor în Bărăgan. Valentin Popa, fermier: Am înlocuit porumbul cu rapița! ANSVSA – recomandări pentru tăierea porcului de sărbători Comisarul UE pentru Agricultură: ”Acordul Mercosur are multe clauze de protecție pentru fermieri”