• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Bayer a dat startul forumurilor tehnice dedicate culturilor-cheie! Prima întâlnire cu fermierii, despre porumb!

  Angelica Lefter -

  Compania Bayer a început în forță anul. A programat o serie de forumuri, în diverse zone ale țării, prin care să pregătească sezonul agricol. Noutatea din 2020 pentru agricultorii care participă la Bayer Agro Forum este că fiecare întâlnire are o anumită temă, mai exact tratează de la A la Z managementul unei anumite culturi-cheie de interes pentru fermieri.

  Startul a fost dat la Călărași, pe 28 ianurie, într- zonă o zonă importantă pentru cultura de porumb și, implicit, pentru produsele de protecție a plantelor și semințele de porumb din portofoliul Bayer. Forumul s-a desfășurat dintr-un unghi strict tehnic, pentru ca fermierii să afle într-un mod cât mai eficient ce au de făcut în perioada următoare, una care se anunță destul de aglomerată în vederea pregătirii campaniei de primăvară.

  ”Am dezvoltat un pic partea de calitate a semințelor de porumb, ce înseamnă această calitate, care sunt parametrii pe care îi luăm în calcul în acest moment, care sunt testele pe care noi le efectuăm la semințele de porumb, înainte ca acestea să ajungă în fermele din România. Ulterior, am dezvoltat partea de protecție, factorii care influențează eficacitatea produselor de protecție, în special a erbicidelor, deoarece cultura de porumb trebuie să beneficieze de un control eficient al buruienilor”, a rezumat Daniel Stanciu, Manager de produs Bayer.

  Prezentările făcute au adus și răspunsuri la multe din întrebările celor aproape 300 de fermieri prezenți în sală. Alegerea produselor de erbicidat, a perioadei de aplicare, a hibrizilor care să aducă producții importante – toate aceste subiecte s-au aflat pe agenda zilei. Discuțiile au fost aprofundate până la condițiile climatice și adâncimea la care este recomandat să se semene porumbul.

  ”Dacă ai o zonă foarte plată în care se găsesc semințele, ai multe ploi, se poate ca produsele să fie spălate în sol. Sau dacă semințele nu sunt acoperite complet cu pământ, se întâmplă același lucru. Erbicidele influențează plantele tinere. E bine să ai o adâncime de semănat de 4-5 centimetri, care este confortabilă pentru semințe. Acestea nu vor avea probleme de germinare și fermierul va avea o zonă-tampon între produsele care vor sta pe sol și semințe”, a declarat Martin Weneger, Product development manager erbicide Bayer.

  Fermierii au plecat mulțumiți de la Călărași. Sunt siguri că Bayer le va oferi produse de calitate și de acum încolo și li s-a garantat că specialiștii companiei le pot oferi sprijin la orice oră și în orice problemă ar întâlni.

  ”Bayer este numărul 1 în ce privește asigurarea de pesticide în România și, bineînțeles, este și numărul 1 în asigurarea produselor de protecție a porumbului, începând cu tratamentul seminței, cu erbicidele, atât preemergente, cât și postemergente, chiar și cu unele fungicide, dacă este nevoie, cu insecticide, nu mai vorbesc, fiindcă zona în care ne găsim este una în care este foarte răspândit Tannymecus. Bazându-se pe Bayer, putem asigura condiții excelente pentru o cultură sănătoasă și curată de porumb”, a spus Alexandru Pascu, Membru titular al Academiei de Științe Agricole.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Afacerea lui Fănel Bogos cu 1.000 ha și 2.000 de angajați. ”Suntem în perioada de conversie la ouă și pui bio” Noi reguli pentru subvenția APIA pe suprafață. Facturile devin obligatorii ca să demonstrezi că lucrezi pământul! Data de referință a ANT – folosită fraudulos. Dacă renunțăm, banii pot merge la SCZ pe animale reale!

  Ultimele știri

  Vladimir Putin a anunțat un sprijin de jumătate de miliard de ruble pentru agricultorii din Republica Moldova SUBVENȚII APIA BOVINE 2020. Crescătorii de vaci sunt blocați la plată până pe 15 decembrie! Săptămânile Tranziției Alimentare. Carrefour interzice folosirea a peste 100 de aditivi din compoziția produselor marcă proprie!

  Căutare în articole