• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Corteva Agriscience își consolidează poziția de lider pe piața din România!

    Ramona Dascălu -

    Afacerea din România a companiei Corteva Agriscience își consolidează poziția de lider pe piață, prin creșterea cotei de piață (MS)% în afacerea cu semințe și produse pentru protecția plantelor în 2019. Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) a publicat astăzi rezultatele financiare pentru trimestrul încheiat la 31 decembrie 2019 și pentru anul fiscal 2019. Compania a furnizat, de asemenea, estimările pentru anul 2020.

    Rezultate 2019

    ”Rezultatele obținute demonstrează că am valorificat avantajele oferite de produsele noastre pentru a realiza o creștere organică peste pragul pieței, în special în afara Americii de Nord. Am livrat, de asemenea, pe baza angajamentelor noastre de sinergie a costurilor și am îmbunătățit productivitatea. În primele șase luni în calitate de companie independentă, am demonstrat puterea noastră colectivă și capacitatea de a naviga într-o piață cu condiții fără precedent, pentru a finaliza anul cu succes. Privind înainte, ne așteptăm la condiții climatice mai favorabile în America de Nord, pentru a ne îmbunătăți performanțele. Ne menținem angajamentul de a genera plusvaloare acționarilor și rezultate financiare în conformitate cu prioritățile noastre declarate”, a spus James C. Collins, Jr., Corteva Chief Executive Officer.

    Echipa din România a demonstrat performanțe puternice, menținându-și poziția de lider pe piața din în 2019, crescând afacerea consolidată respectiv, Seminte și produse pentru Protecția Plantelor, prin îmbunătățirea cotei de piață la culturile de porumb si floarea soarelui, precum și pe piața erbicidelor pentru cereale păioase.

    Creștere pentru afacerea cu semințe

    În ciuda provocărilor climatice din piață, Corteva Agriscience a avut o creștere semnificativă pentru afacerea cu semințe, plus 3% MS la porumb, de la 33% la 36%, consolidându-și poziția de lider.  La floarea soarelui, cu o creștere de 3% MS, de la 44% la 47%, compania este în continuare lider detașat.

    Potrivit studiului Kleffmann, Corteva și-a îmbunătățit semnificativ si cota de piață la erbicidele pentru culturile de cereale păioase, crescând cu 5% MS, de la 28% la 33%. Corteva si-a asigurat poziția de lider și pe piata erbicidelor pentru rapița de toamnă, prin produsul Galera Super, având in 2019 un MS de 59%.

    În 2019, Corteva România a implementat o echipă de vânzări unificată pentru Semințe si Produsele de Protecția Plantelor.

    O echipă de marketing dedicată culturilor speciale

    Abordarea de marketing a fost consolidată cu o nouă echipă pentru categoria de culturi speciale, dezvoltand astfel acest segment foarte important de piata.

    Produse puternice si inovatoare precum Zorvec™ Zelavin si Zorvec™ Enicade au fost lansate în 2019, mărindu-se astfel portofoliul de fungicide revoluționare împotriva manei.  A fost lansat si pachetul tehnologic Pixxaro™ Super în 2019. Arylex active™ reprezintă cea mai nouă și eficientă soluție pentru controlul unui spectru larg de buruieni in cultura de cereale păioase.

    “Prin asigurarea omologărilor de produse noi, îmbunătățirea productivității și dezvoltarea continuă a echipei, rămânem concentrați pe dezvoltarea disciplinei operaționale, angajându-ne să stabilim vânzări nete solide și sa creștem câștigurile operaționale în 2020”, a menționat Jean Ionescu, Corteva Agriscience Country Leader România.

    Noutăţi companie

    Rezultate Trimestrul 4 – 2019

    Rezumatul trimestrului 4 – 2019

    Pentru trimestrul 4 încheiat la 31 decembrie 2019, vânzările nete raportate au crescut cu 6% versus aceeași perioadă a anului anterior, cu o creștere a vânzărilor organice1 de 9%.

    Volumele au crescut cu 6% versus aceeași perioadă a anului anterior. Creșterile de volum pe ambele segmente au fost generate în principal de America de Nord, ca rezultat al vânzărilor mai puternice pentru multiple branduri de semințe; avansarea erbicidelor Enlist™ pentru sezonul de semănat 2020; și vânzările de produse noi în America Latină și EMEA3.

    Prețul local a crescut cu 3% versus aceeași perioadă a anului anterior, cu prețuri mai ridicate în America Latină datorită amestecului favorabil din PowerCore Ultra®. Cursul valutar a reprezentat un factor defavorizant de 3%, în special din cauza realului brazilian.

    Compania a înregistrat aproximativ 50 milioane $ din sinergiile aferente fuziunii în cursul trimestrului.

    Pierderea GAAP din operațiunile continue după achitarea impozitului pe venit a fost de (42) milioane $ pe trimestrul 4. EBITDA Operațional1 a fost de 224 milioane $, cu o îmbunătățire de 174 milioane $ față de aceeași perioadă a anului anterior pe baza informatiilor preliminare2.

    Îmbunătățirea EBITDA Operațional pentru segmentul de Protecția Plantelor reflectă sinergiile de cost aferente fuziunii, câștigurile în urma cesionărilor și vânzările mai mari. Îmbunătățirea EBITDA Operațional pentru afacerea cu Semințe reflectă câștigurile rezultate din combinații favorabile, sinergiile de cost legate de fuziune și productivitatea continua.

    Compania a raportat o pierdere de (0,06) $ pentru GAAP EPS din operațiunile continue și EPS operațional1 de 0,07 $ pentru trimestrul 4 2019.

    Sumar activitate – segment Protecția Plantelor

    Vânzările nete pentru Protecția Plantelor au fost de 6,3 miliarde $ în 2019, mai mici față de 6,4 miliarde $ cât s-a raportat în 2018. Scăderea s-a datorat unui declin de 3% al cursului valutar și a unui impact de 1% al portofoliului, compensat parțial de o creștere de 1% a volumului. Prețul local a fost stabil.

    Impactul nefavorabil al cursului valutar s-a datorat în principal Realului brazilian și Euro. Creșterile de volum datorate lansărilor de produse noi – inclusiv tehnologia Enlist™ și erbicidul Arylex™, precum și insecticidul Isoclast™ – au fost parțial compensate de vremea nefavorabilă din America de Nord, ceea ce a dus la pierderi din cauza faptului ca nu s-au putut aplica in primăvară.

    Câștigurile generate ca urmare a lansărilor de produse noi au fost compensate de creșterea discounturilor acordate fermierilor pentru programele de stimulare din America de Nord. Impactul portofoliului a fost generat de cesionările din America de Nord și Asia Pacific.

    În ciuda scăderilor de vânzări din 2019, EBITDA operațional pe bază informatiilor preliminare pentru Protecția Plantelor a fost de 1,1 miliarde $ în 2019, în principal același cu 2018: Scăderile de volum în America de Nord, impactul nefavorabil al cursului valutar și costurile mai mari ale input-urilor decât sinergiile costurilor de compensare, lansarea de produse noi și productivitatea continuă.

    Vânzările nete pentru Protecția Plantelor în trimestrul 4 al anului 2019 au fost de 1,7 miliarde $, mai mari cu 3% versus perioada similară a anului anterior. Creșterea s-a datorat unui volum cu 8% mai ridicat, care a fost parțial compensată de un declin de 3% al cursului valutar, un declin de 1% al prețului local și un impact de 1% al portofoliului.

    Creșterile de volum au fost în principal generate de lansările de produse noi, inclusiv erbicidul Enlist™, asociate cu o cerere puternică de insecticide în America Latină. Impacturile nefavorabile ale cursului valutar s-au datorat în principal Realului brazilian.

    Câștigurile generate ca urmare a lansărilor de produse noi au fost mai mult decât compensate de discounturile acordate fermierilor din America de Nord pentru un program de stimulare. Impactul portofoliului a fost generat de cesionările din America de Nord și Asia Pacific. 

    EBITDA operațional pentru Protecția Plantelor a fost de 277 milioane $ în trimestrul 4, mai mare față de 169 milioane $ în același trimestru al anului anterior. Sinergiile de cost, câștigurile din cesionări și creșterile de volum au fost compensate cu creșterea costurilor de vânzare și impactul modificărilor asupra portofoliului.

    Sumar activitate – segment Semințe

    Vânzările nete pentru afacerea cu Semințe au fost de aproximativ 7,6 miliarde $ în 2019, mai mici față de 7,8 miliarde $ în 2018. Scăderea s-a datorat unui declin de 2% al cursului valutar și a unei scăderi de 1% a volumului. Prețul local a fost stabil.

    Impactul nefavorabil al cursului valutar a fost cauzat în principal de Realul brazilian, valutele est europene și Euro. Creșterile de volum pentru vânzările la porumb din EMEA au fost mai mari decât compensările din întârzierile de semănat/însămânțat cauzate de condițiile climatice din America de Nord, care au dus la o reducere a suprafeței semănate cu soia, si cu impact asupra raționalizării brandurilor din America de Nord.

    Presiunea prețurilor competitive la soia în S.U.A. și reînsămânțările de soia și porumb din America de Nord au fost compensate de produsul PowerCore Ultra® și lansarea lui în America Latină. 

    EBITDA operațional pe bază informatiilor preliminare pentru segmentul de Semințe a fost de 1,0 miliarde $ în 2019, mai mic cu 9% versus anul anterior. Presiunea exercitată prețurile competitive, impactul nefavorabil al cursului valutar, comisioanele și costurile de intrare mărite, precum și scăderea volumelor au fost mai mari decât compensările cu sinergiile de cost și de productivitate continuă.

    Vânzările nete pentru afacerea de Semințe au fost de 1,2 miliarde $ în trimestrul 4 din 2019, mai mari cu 1,1 miliarde $ față de același trimestru al anului anterior. Creșterea s-a datorat unei majorări de  8 % a prețului local și a unei creșteri de 5 % a volumului, parțial compensată de un declin de 3 %  al cursului valutar.

    Cresterea prețului local s-a datorat în principal tehnologiei PowerCore Ultra® din America Latină iar în America de Nord datorită cresterii preturilor la porumb și a veniturilor din licențe. Creșterile de volum au fost generate de livrările pe mai multe canale a diferitelor branduri în America de Nord.

    Impacturile nefavorabile ale cursului valutar au fost în mare parte generate de Realul brazilian.

    EBITDA operațional la Semințe a reprezentat o pierdere sezonieră de (26) milioane $ in trimestrul 4 al anului 2019, comparativ cu o pierdere de (87) milioane $ în același trimestru din anul anterior. Câștigurile din combinarea activității și sinergiile de cost și productivitatea continuă au fost parțial compensate de costuri mai mari ale inputurilor generate de redevențele mai mari și de producțiile mai mici.

    Perspective

    Compania a estimat5 vânzările nete din 2020 la aproximativ 14,5 miliarde $ și se așteaptă la o valoare EBITDA operațional de aproximativ 2,2 miliarde $ pentru aceeași perioadă. Intervalul de EPS operațional al Companiei se preconizează între 1,45 $ și 1,55 $ per acțiune.

    Corteva nu poate să își reconcilieze măsurile sale financiare non-GAAP anticipative cu măsurile sale financiare cele mai comparabile U.S. GAAP, și nici nu poate previziona cu un grad de certitudine rezonabil aspecte care nu țin de controlul său, cum ar fi elemente semnificative, fără un efort nerezonabil.

    Corteva Agriscience este o companie globală, pur-agricultură, tranzacţionată pe bursă, care oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat şi divers de seminţe, soluţii pentru protecţia culturilor şi soluţii digitale axate pe maximizarea productivităţii şi creşterea randamentului şi profitabilităţii. Având în portofoliu unele dintre cele mai uşor de recunoscut mărci din agricultură şi o linie de produse şi tehnologii de top în industrie, care pot genera creşteri viitoare, compania se angajează să colaboreze cu părţile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăţi viaţa celor care produc şi a celor care consumă şi asigurând progresul generaţiilor viitoare. Corteva Agriscience a devenit o companie independentă listată la bursă pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricolă a DowDuPont. Mai multe informaţii sunt disponibile pe www.corteva.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale APIA a reluat plata subvențiilor! Primii fermieri care primesc banii în conturi în noul an Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă

    Ultimele știri

    Mutarea unei tufe de trandafir. Perioadă optimă și pași de urmat Vita Angus de Omaha – punctul forte al meniului de la învestirea lui Donald Trump Agrii Practic în sală: inovație și parteneriat pentru o agricultură profitabilă