• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • România va fi lovită de furtuna Sabina. Anunțul făcut de ANM!

    Angelica Lefter -

    România va fi lovită de furtuna Sabina, au anunțat meteorologii! După ce a ajuns în Germania și a făcut ravagii, fenomenul similar unui uragan, va ajunge în țara noastră. Primele semne vor fi intensificări ale vântului, care se vor face simțite încă din această după-amiază, luni – 10 februarie.

    Sunt deja coduri portocalii și roșii pentru intensificări ale vântului în multe țări europene. Noi vom fi la extrema sud-estică a acestei furtuni, dar vom avea în următoarele zile intensificări ale vântului. Asta înseamnă că fermierii trebuie să ia toate măsurile pentru a-și proteja culturile și spațiile amenajate, dar și pentru a-și pune la adăpost animalele.

    Potrivit ANM, va fi vânt puternic, curenți generați de sistemul noros care afectează Europa. Precipitațiile vor începe de astăzi, luni – 10 februarie, și un sistem noros va traversa toată țara. Miercuri și joi precipitațiile par să fie mai puține, iar vineri un nou segment noros va cuprinde România.  Fenomenul mai puțin obișnuit va marca vremea în următoarea perioadă, după cum a spus la Digi24 directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu: ”Traversăm acum o perioadă în care vremea își schimbă radical aspectul o dată la două-trei zile, dar dacă ne uităm puțin în urmă am avut o foarte lungă perioadă în care, cel puțin din punct de vedere al precipitațiilor, nu s-a întâmplat mai nimic. Nu este bine să avem nici astfel de blocaje atmosferice, așa cum le numim noi, pentru că seceta este instalată în mare parte a țării. Sigur că suportăm destul de dificil și aceste treceri foarte bruște, pentru că ne influențează variațiile de temperatură, apariția precipitațiilor, după o lungă perioadă de lipsă de precipitații. Aceste variații se datorează unor factori la scară europeană, până la urmă. Nu este chiar ieșit din comun acest lucru pe parcursul iernii. Ceea ce aș spune că este mai ieșit din comun pentru iarna pe care o traversăm este faptul că mai tot timpul am avut influențe dinspre Europa de Vest, dinspre Oceanul Atlantic, dinspre Marea Mediterană, foarte, foarte puțin dinspre Câmpia Rusă sau partea de nord a Europei, de acolo de unde ne vin nouă iarna masele de aer mai reci. Aș spune că mai degrabă acest lucru este mai ieșit din comun”.

    Ultimele două nopți au fost foarte geroase în România, însă de acum înainte vom fi sub influența unei furtuni care s-a dezvoltat deasupra Oceanului Atlantic, care a adus vânturi foarte puternice în țările Europei de Vest.  ”Furtuna în prezent se intensifică, este în plină evoluție spre Europa, noi suntem la marginea ei, dar îi vom sesiza și noi efectele, nu scăpăm, dar nici nu trebuie să ne panicăm, pentru că nu România va fi una din țările cele mai afectate”, a mai spus Florinela Georgescu.

    La rândul său, meteorologul Romica Jurca a anunțat că furtuna va ajunge în România, însă a explicat că nu va lovi din plin țara naostră.
    ”Majoritatea sistemelor noroase care vor aduce în România aparțin acestei vaste arii ciclionice care e foarte activă. Precipitațiile vor începe astăzi și un sistem noros va traversa toată țara. Miercuri și joi precipitațiile par să fie mai puține, iar vineri un nou segment noros va cuprinde România”, a declarat meteorologul Romica Jurca la România TV.

    Furtuna Sabina (origine: Sabine) este un fenomen similar unui uragan. Implică intensificări ale vântului de până la 140 de km/h, capabil să rupă copaci și să miște autoturisme din loc.

    Din cauza acestei furtuni, Căile Ferate Germane au întrerupt circulaţia completă în Bavaria, land situat în sudul ţării. Vântul dezlănţuit, care mătură Germania de la nord spre sud, începând de ieri după-amiază, duminică – 9 februarie, s-a soldat cu răniţi şi pagube materiale.
    Aeroportul din capitala bavareză, München, a decis anularea a peste 400 de zboruri. În timp ce situaţia începe să se amelioreze în nordul Germaniei, astăzi, luni – 10 februarie, sudul este luat cu asalt de „Sabine”. Afectate sunt înainte de toate landurile Baden-Württemberg şi Bavaria.


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till