• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Emil Dumitru, MADR: ”Nu cred că este bine să avem localitatea și fermierul!”

  Ramona Dascălu Ramona Dascălu -

  Emil Dumitru, secretar de stat în ministerul Agriculturii, prezent joi – 13 februarie, la Conferința ”Viziunea asupra viitoarei Politici Agricole Comune și dezbateri asupra proiectelor de lege privind solul și camerele agricole” desfășurată la Parlament, a declarat că susține crearea unei clase de mijloc în agricultura românească, explicând că nu crede că este bine ”să avem localitatea și fermierul”.

  ”Noi ne-am asumat chestiunea asta de a fi membri ai Uniunii Europene, plafonarea nu depinde doar de România, România este unul dintre cei 27 de actori în piață, voi merge la Consiliul Europei, acum pe 20 februarie (…). Când o să discutăm și de o analiză economică, cine au fost beneficiarii pe pilonul II, pe fondurile de dezvoltare rurală, veți constata că toți cei care au avut capacități de consultanță, adică fermele mari care au avut un istoric în creditare ca să poată să ia partea de co-finanțare, tot acolo s-au dus, acolo s-au concentrat toate sumele, asta încercam să vă spun, că vom trata într-un mod cât mai obiectiv finanțarea pe pilonul II pentru a crea o clasă de mijloc în agricultură că nu cred că este bine să avem localitatea și fermierul, asta este părerea mea și cred că și a dumneavoastră”, a declarat secretarul de stat Emil Dumitru.

  Acesta a mai spus că susține în egală măsură atât fermele de familie, cât și fermele mari, și că statul român ar trebui să se comporte onest și echitabil cu toți fermierii României.

  ”Eu cred că pentru fermele care au fost făcute mari în România, pentru că astea au fost politicile publice promovate de către statul român în cei 30 de ani, trebuie să ne menținem competitivitatea și mi-aș dori să vedem ferme integrate de la furcă la furculiță pentru că fermele mari pot face lucrul ăsta, să le finanțăm investiții în creșterea capacităților de procesare sau să investească în zootehnie, dar fără o clasă de mijloc satul românesc va muri și eu cât voi fi la ministerul Agriculturii voi susține în egală măsură fermele de familie și fermele care sunt astăzi ferme mari și da, cred eu că statul ar trebui să se comporte în mod onest și echitabil cu toți actorii din agricultura României, cu intensități de sprijin diferite în funcție de nevoile pe care le au fermierii. (…) Vreau să vă spun sincer că nu îmi asigură nicio rată de succes faptul că eu aici le sunt simpatic colegilor din fermele mari să le spun că cu ce mergem la Bruxelles sigur se va întâmpla așa”, a conchis Emil Dumitru.

  Comisia pentru Agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice împreună cu CSN Meridian și Federația Agro Propact a organizat joi – 13 februarie, conferința intitulată ”Viziunea asupra viitoarei Politici Agricole Comune și dezbateri asupra proiectelor de lege privind solul și camerele agricole”. Evenimentul, care a reunit reprezentanți ai mai multor asociații importante din agricultura românească, fermieri, precum și autorități din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), a avut ca teme de discuție viitoarea Politică Agricolă Comună, Legea solului, precum și proiectul de lege privind înființarea Camerelor Agricole.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  Incendiu devastator! Un tânăr de 33 de ani a murit și peste 700 de animale au ars de vii într-o fermă! Comuna unde nici mașina cu pâine nu mai vine: ”Furnizorii se tem de coronavirus, deși noi dezinfectăm magazinele!” Ferma familiei Biholari are o tonă de brânză pe care nu mai are unde să o vândă!

  Ultimele știri

  Important pentru pomicultori: Utilizarea formei de coroană Trident în livadă OIERII SUNT DISPERAȚI! Un mare FNC i-a anunțat că nu le mai livrează furajele, pășunile sunt pârjolite de secetă! Provocări în cultura de rapiță: Cum să diminuezi riscurile și să obții rezultatele pe care le dorești!

  Căutare în articole