• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Noul record mondial la producția de porumb: 38.700 kg/ha în ferma americanului David Hula

    agrointeligenta.ro -

    Un nou record mondial a fost stabilit la producția de porumb de către fermierul american David Hula. Este a treia oară în care agricultorul din SUA reușește să doboare recordul la recolta de porumb, de fiecare dată folosind semințe Pioneer din portofoliul companiei Corteva Agriscience.

    Fermierii care au cultivat hibrizi de porumb marca Pioneer® au câștigat 10 premii naționale și 245 premii la nivel de stat în cadrul concursului anual Corn Yield Contest organizat de Asociația Națională a Cultivatorilor de Porumb (NCGA). Este al treilea an consecutiv în care un produs marca Pioneer® a obținut performanțe excepționale în cadrul concursului, stabilind în același timp două recorduri mondiale. NCGA a anunțat de curând rezultatele concursului.

    Pentru a treia oară, David Hula din Charles City, Virginia, a stabilit un nou record mondial cu ajutorul hibridului de porumb marca Pioneer® P1197. Hula a obținut o producție impresionantă de 38.700 kg/ha cu hibridul P1197YHR, depășindu-și propriul record anterior de 34.000 kg/ha, stabilit în 2017 cu hibridul de porumb marca Pioneer® P1197AM™.

    „Noi toți cei care reprezentăm brandul Pioneer® – de la specialiștii R&D (cercetare și dezvoltare) până la experții noștri de pe teren – îl felicităm pe David pentru noul său record mondial,” a declarat Judd O’Connor, Președinte, U.S. Commercial Business, Corteva Agriscience. „Este o performanță remarcabilă, care demonstrează potențialul genetic al porumbului atunci când se oferă cea mai bună genetică, tehnici avansate de ameliorare și practici intensive de management al culturii.”

    Află mai multe despre opinia lui David Hula cu privire la potențialul genetic al produselor Pioneer® dând clic aici.

    În ciuda provocărilor climatice din timpul perioadei de vegetație, fermierii din diverse zone ale țării au făcut față cu brio provocărilor și au reușit să obțină rezultate de top datorita expertizei de gestionare, cumulată cu potentialul ridicat al geneticii Pioneer® și respectarea sfaturilor agronomice. Peste 70 de hibrizi de porumb marca Pioneer® s-au clasat printre câștigătorii la nivel de stat și național, ceea ce demonstrează diversitatea bogată a produselor Pioneer®, care asigură performanță în diferite condiții.

    „Dorim să îi felicităm pe toți câștigătorii premiilor NCGA,” a declarat O’Connor. „Aceștia au obținut rezultate extraordinare într-un an în care vremea le-a creat multe obstacole. Așteptăm cu nerăbdare să vedem ce reușite vor avea și în 2020.”
    Fermierii americani participă anual la concursul național Corn Yield Contest organizat de NCGA. Concursul este conceput pentru a prezenta potențialul genetic de producție al noilor hibrizi de porumb, iar fermierii concurează în cadrul a șase categorii: neirigat (A și AA),, fără arătură/ prelucrare in benzi (Strip till) – neirigat (A și AA),categoria irigat, fără arătură/ prelucrare in benzi – irigat. Categoria AA – neirigat se adresează producătorilor din zona central vestică, mai exact din Wisconsin, Ohio, Missouri, Minnesota, Iowa, Indiana și Illinois. Categoria A – neirigat se adresează oricărui producător de pe teritoriul continental al Statelor Unite, care nu se încadrează în categoria AA.

    Pentru a vizualiza lista câștigătorilor la nivel național și statal, performanțele de producție și denumirea hibrizilor, vizitați Pioneer.com/NCGA

    Pentru mai multe informații despre hibrizii de porumb marca Pioneer®, despre potențialul și performanțele de producție ale produselor Pioneer®, fermierii pot contacta reprezentantul zonal Corteva Agriscience.


    Te-ar mai putea interesa

    Plăți APIA 2025. Următoarele subvenții care intră la plată Porumb recoltat în ianuarie. Viorel Zaharia, prestator de servicii: Am cules 4 tone la hectar APIA – anunț pentru fermierii care încasează subvenții pe hectar și animale

    Ultimele știri

    De ce nu se pun roșiile lângă castraveți. Vecini compatibili în grădina de legume Calendar AFIR 2025. Primele fonduri UE din acest an: procesare, micii fermieri și fermierii peste 40 de ani Precizări de la Finanțe despre impozitarea salariilor din agricultură