• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fabrica de brânzeturi care plătește fermierilor 1,5 euro pentru un litru de lapte de capră!

    agrointeligenta.ro -

    Trei milioane de litri de lapte de capră, un milion de litri de lapte de vacă, două milioane de litri de lapte de oaie, 1,50 euro prețul pe litru de lapte! Acestea sunt cifrele care descriu o fabrică de procesare a laptelui din Spania. Este o unitate care în 1985 se deschidea într-un garaj, unde lucrau două persoane, ajungând astăzi să prelucreze cantitățile mai sus prezentate.

    ”Minunea” se întâmplă în Spania, acolo unde europarlamentarul Daniel Buda se află în aceste zile în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European. Cua cest prilej, eurodeputatul a vizitat și fabrica de brânzeturi Quesos del Casar din Casar de Cáceres, acolo unde lucrează 100 de persoane și se produc zeci de sortimente de brânzeturi.

    ”Un lucru important pe care l-au făcut cei de aici este că și-au protejat denumirea și originea acestor sortimente, ceea ce le asigură supraviețuirea pe piață. Anual, peste 20.000 de mii de euro sunt cheltuiți cu avocații în instanță pentru a-și proteja denumirile recunoscute oficial. Fondurile europene din Pilonul II de dezvoltare au fost hotărâtoare în dezvoltarea acestor capacități de producție. La 300 de kilometri de Madrid, departe de aglomerările urbane, nicio bancă nu ar fi creditat o astfel de afacere. Noroc cu fondurile europene care au fost o salvare nu doar pentru proprietarii fabricii, dar în mod cert și pentru fermierii din zonă”, a declarat Daniel Buda.

    Laptele obținut din această zonă este plătit la un preț rezonabil de 1,5 euro, în condițiile în care un kilogram de brânză se vinde între 12-17 euro după ce trece printr-un îndelung proces de preparare și maturare, mai spune eurodeputatul român.

    ”Fără discuție, legătura dintre proprietarii fabricii și cooperativele agricole din zonă, nu doar că este una foarte strânsă, dar așa cum spunea și proprietarul fabricii, fermierii trebuie să fie răsplătiți cu un venit corect pentru a putea rezista pe piață. Conștientizând că nu pot unii fără alții, am putea spune că s-au contopit pe aceeași parte a baricadei în bătălia dificilă a supraviețuirii pe o piață concurențială acerbă, unde falsurile și înșelăciunile în calitatea produselor cunosc adesea răspuns în instanțe judecătorești char și internaționale. Dârzenia sau înverșunarea acestora de a reuși este ceea ce le-a permis să rămână de sute de ani în aceste locuri”, concluzionează Daniel Buda.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermă închisă de Garda de Mediu și amendată cu 100.000 lei Soluție cu bicarbonat pentru afide – rețeta originală folosită de legumicultori Măsurile Guvernului Bolojan pentru fermieri: creșterea pragului minim la APIA la 2 ha, stimularea procesării, bani pentru irigații

    Ultimele știri

    Livrare istorică: Ultima combină New Holland CR10.90 produsă vreodată a ajuns într-o fermă din România! Verificări în forță la mașinile de erbicidat. Romeo Șoldea, ANF: Atingem pragul de 10.000 de echipamente Furt ca în filme în SUA. Ouă în valoare de 100.000 de dolari au fost sustrase de transportatori fictivi