• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Fermierul care continuă investițiile și pe timp de criză: ”Termin fabrica în luna mai, să vindem lapte românesc în România!”

  agrointeligenta.ro -

  Investiții care sunt continuate chiar și pe timp de criză, în ciuda tuturor blocajelor! Fermierul gălățean Gavrilă Tuchiluș nu se lasă doborât de criza în care pandemia de COVID-19 i-a aruncat pe majoritatea crescătorilor de animale. În acest an, concret în luna mai, acesta vrea să finalizeze propria fabrică de procesare astfel ca lapte produs de cele 1300 de văcuțe Holstein din exploatația pe care o deține și administrează să ajungă pe mesele românilor!

  Ne rugăm la Dumnezeu să intrăm pe producție cu fabrica noastră și să vindem lapte românesc la români, fără speculanți, ne-a spus Gavrilă Tuchiluș astăzi, 30 martie.

  Acesta spune că lucrările pentru fabrica românească se desfășoară normal iar în luna mai preconizează că acestea vor fi finalizate așa cum era în plan.

  ”În paralel cu fabrica de procesare, noi facem două adăposturi din trei pe care le-am început, sper ca în luna mai să fie finalizate să mut vacile într-un nou adăpost de 500 de capete, plus o nouă sală de muls cu anexele. Și totodată fabrica de lapte dacă lucrurile evoluează, fără impedimente. Lucrăm și acolo cu condițiile de siguranță pentru oameni, lucrăm și acolo atât în interior, cât și în exterior la montarea utilajelor și la fel, sperăm ca în luna mai să facem probe și să intrăm în piață pas cu pas. Sunt oameni care au rezervă  (din cauza pandemiei n.r), firme și așa mai departe, până acum nu am întrerupt lucrările, ne rugăm la Dumnezeu să îi țină pe toți sănătoși ca să nu stopăm, dacă se rupe o verigă nu este bine”, a completat fermierul.

  Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris aici de fabrica românească de lapte în care va investi Gavrilă Tuchiluș: Fermierul Gavrilă Tuchiluș își face fabrică de lactate din lapte 100% românesc

  Procesatorii scad prețurile pentru laptele cumpărat de la fermieri

  Acesta spune că în din cauza crizei provocate de COVID-19 a primit și primele semnale că procesatorii la care dă în prezent laptele vor plăti mai puțin fermierului. Dar până în prezent nimic concret, pe hârtie. ”Laptele se colectează fără probleme. Sunt câteva semnale de la doi procesatori la care vindem noi că nu au vândut atât de mult și posibil să schimbe puțin prețul. Eu nu cred că este o normalitate pentru că, sigur lumea s-a aprovizionat, a luat mai mult decât trebuie, manâncă din stoc acum, dar atât timp cât ma uit pe site-ul dumneavoastră și ministrul spune că sunt probleme cu importurile, nu trebuie să ne facem probleme. Dar sigur că speculează și procesatori treaba aceasta”, a mai spus fermierul.

  Gavrilă Tuchiluș rămâne optimist și transmite colegilor fermieri din toată țara să rămână pozitivi pentru că ”sunt în prima linie și trebuie să asigure hrana populației din România”.

  ”Mesajul meu este să avem credință în Dumnezeu și să luăm toate măsurile să protejăm oamenii. Noi să stăm la cârmă și ultimul, căpitanul, să fie cel care debarcă dacă s-a întâmplat ceva deosebit. Dar dacă, așa cum știm să lucrăm și lucrăm de o viață, trebuie să ne apărăm, să ne protejăm oamenii și să lucrăm în condiții normale pentru că noi suntem cei care asigurăm hrana țării. Așa cum medicii sunt în prima linie și noi trebuie să fim în prima linie asigurând hrana populației din România.


  Te-ar mai putea interesa

  Pășune liberă pentru concesiune la 350 lei/ha. Obligații pentru crescătorii de animale Guvernul a aprobat subvenția de 25 lei pe familia de albine. Cererile se depun la DAJ Amenzi încasate de crescătorii de animale! Nereguli găsite și sancționate în ferme

  Ultimele știri

  Subvenții APIA – o nouă listă la plată cu peste 10.000 de fermieri Ucraina se angajează să limiteze exporturile în UE pentru a evita închiderea graniței cu Polonia Polonia: Luăm în calcul închiderea graniței cu Ucraina. Oficial ucrainean: Nu s-a negociat așa ceva!