• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierul Gavrilă Tuchiluș își face fabrică de lactate din lapte 100% românesc

    agrointeligenta.ro -

    Lucrează 4.500 de hectare și are o fermă cu peste 1.300 de bovine de lapte din rasa Holstein în care fiecare vacă la muls produce, per lactație, peste 12.000 de litri de lapte. Pasul următor pentru inginerul Gavrilă Tuchiluș, directorul Agrimat Matca, este propria fermă de procesare a laptelui. Construcția a fost începută anul trecut și va fi finalizată în acest an la Sascut, în județul Bacău.

    În prezent, afacerea Agrimat Matca este un business agricol deținut de patru fermieri, potrivit Ziarul Financiar. Ferma a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 24 de milioane de lei, în scădere cu 12% față de 2018. Pentru anul aceasta, Agrimat Matca are în plan afaceri de 60 de milioane de lei, creșterea fiind prognozată pe seama începerii activității în fabrica de lapte.

    Până în luna mai din acest an, la Agrimta Matca va fi finalizată construcţia unor adăposturi noi pentru animale, dar şi a unei fabrici de procesare a laptelui, începută în 2019, proiecte dezvoltate cu investiţii de 8 milioane de euro. Pentru anul curent, reprezentanţii companiei au bugetat investiţii de aproape 1 milion de euro în utilaje şi echipa­mente noi.

    „În 2020 finalizăm investiţiile pe care le-am început anul trecut în noile adăposturi de animale şi în tehnologizare – pentru reducerea cheltuielilor şi creşterea productivităţii, de aproape 4 mil. euro, să ne mutăm până în luna mai acolo. În acelaşi timp finalizăm o investiţie de 4 mil. euro în fabrica de lactate de la Sascut, din fonduri europene şi proprii”, a spus Gavrilă Tuchiluş, unul dintre acţionarii Agrimat Matca, care deţine 48% din companie.

    Laptele procesat la ferma Agrimat Matca din Sascut, județul Bacău, va fi comercializat sub brandul Huzur.


    Te-ar mai putea interesa

    Laurențiu Păștinaru, ANMAP: Primăriile ar trebui să nu mai dea autorizații de construcții în apropierea fermelor Cel mai mare producător de carne de porc din România și-a deschis primul magazin propriu Un fermier produce mana cerească, alimentul biblic uitat de decenii

    Ultimele știri

    Febra aftoasă a apărut la o fermă ce luase toate măsurile de biosecuritate. Angajații se mutaseră la fermă pentru a nu aduce virusul Combaterea în preemergență și în postemergență timpurie a buruienilor din culturile de porumb și floarea soarelui – două soluții foarte eficiente oferite de FMC Fermierii au de unde alege. Agrii recomandă mai multe fungicide contra septoriozei la grâu