• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Grâul și rapița de la SCDA Caracal ies perfect din iarnă cu soluţiile de la NATUREVO!

    agrointeligenta.ro -

    Vizite în câmp, analiză la ”firul ierbii”, consultări și soluții de cea mai bună calitate, la un preț corect și, foarte important, aplicate la timp! Așa arată colaborarea dintre Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă de la Caracal și compania NATUREVO, o colaborare care continuă și în acest an pentru ca grâul, rapița și celelalte culturi din câmpurile din Olt să fie perfecte!

    La fel ca și în cazul fermierilor care aplică soluțiile companiei, NATUREVO ține permanent legătura cu specialiștii de la SCDA Caracal, unul dintre cei mai importanți producători de sămânță de păioase din România. Iar cum de succesul culturii de grâu de sămânță depinde o mare parte din recoltele fermierilor din sudul țării, nu este de mirare că fiecare tratament în câmp este atent gândit și calculat. SCDA Caracal este o stațiune recunoscută atât pentru performanțe, dar și pentru faptul că reușește mereu să mențină un echilibru bun al cheltuielilor, asigurând profitabilitatea stațiunii și un preț mic la sămânță pentru fermierii parteneri.

    Culturile arată excepţional din punct de vedere fitosanitar, fapt ce ne dă perspectiva unei producţii superioare şi de calitate, gradul de înfrăţire este foarte bun”, a declarat directorul Stațiunii de la Caracal, Marius Cătățin Bran.

    Chiar dacă grâul și rapița arată bine în prezent, cercetătorii din județul Olt au mereu în vedere măsuri menite să protejeze culturile, iar riscul cel mai mare la acest moment îl reprezintă alternanța de temperaturi: ziua este foarte cald la amiază, seara și noaptea se face frig. ”Apare fenomenul de dezechilibru între partea superioară și cea inferioară a plantei generat de ferestrele cu alternanțe de temperatură ceea ce presupune ca la primul tratament să se ia măsuri pentru refacerea rapidă aparatului radicular și a echibrului cu partea aeriana. Directorul companiei Naturevo, domnul John Enoiu ne-a vizitat și ne-a propus ca și soluții pentru dezvoltarea sistemul radicular, Rootip Basic iar pentru echilibrarea generală stimulatorul de metabolism Kerafol și utilizarea fertilizanților cu eliberare controlată, în special cu protecție N Guard”, a explicat directorul SCDA Caracal.

    Despre colaboarea cu SCDA Caracal, fondatorul NATUREVO, John Enoiu subliniază că se poate vorbi despre un studiu de caz. De ce? Pentru că pe câmpurile stațiunii găsești genetică românească de cea mai bună calitate, iar prin aplicarea tehnologiilor NATUREVO, profitabilitatea este asigurată la cel mai înalt nivel. ”Avem o colaborare foarte bună cu Stațiunea de la Caracal care reprezintă unul dintre cei mai mari producători de sămânță românească. Specialiștii din cadrul instituției sunt extrem de bine pregătiți și de implicați și ne bucură faptul că produsele noastre își aduc aportul la tehnologia aplicată cu profesionalism. De subliniat că soluțiile din portofoliul NATUREVO sunt folosite la SCDA Caracal atât pentru loturile demonstrative, cât și în fermă”, a declarat John Enoiu.

    Cu un grâu și o rapiță intrate în vegetație, la SCDA Caracal lucrările de primăvară sunt în toi. Primul tratament și fertilizarea sunt cele de care depinde, în mare parte, recolta din vară. Iar pentru producții sănătoase și profitabile, NATUREVO este partenerul de care are nevoie fiecare fermă!


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare Când se plantează roșiile în grădină – calendar Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd