• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • S-a lansat EAST AGRO, conceptul ce oferă fermierilor de la inputuri și servicii până la preluarea și procesarea producțiilor!

  Daniel Befu Daniel Befu -

  East Agro, cel mai nou concept de agribusiness din România! În jur de 150 de fermieri din întregul Ardeal, dar și din Banat, au participat la evenimentul ”Învățăm Agricultură” organizat de Agroleg Varo și Grupul East în 6 martie 2020 la Hotelul Double Tree by Hilton din Sighișoara. Organizatori au fost reprezentanții conducerii firmei East Agro, cei care provin din firmele-mamă East Grain și Agroleg Varo.

  Elementul cheie a fost lansarea în comun de către cele două grupuri de business, a conceptului ”East Agro”. E vorba de o abordare integrativă, care oferă fermierilor o gamă completă de servicii, de la furnizarea de inputuri, inclusiv motorina necesară campaniilor agricole, până la preluarea producțiilor în toamnă și procesarea acestora în cadrul unei unități FNC cu o capacitate de producție de 220.000 t/an, a cărei producție va fi contractată în cea mai mare parte către ferma avicolă ”Puiul de Crăiești”. De menționat că baza East Agro va fi una dintre cele mai mari din România și cea mai modernă din Europa, urmând ca silozul de preluare a producțiilor, să fie conectat printr-o linie automatizată de alimentare, cu unitatea FNC.

  Conferința s-a bucurat și de participarea unora dintre cei mai importanți actori din domeniul inputurilor: Corteva, BASF, KWS, Syngenta, Arysta, ICL, Fert-Trade, UPL OpenAG și Agra Asigurări. Reprezentanții fiecărei companii au avut intervenții de natură tehnică, în care au prezentat ultimele inovații lansate pe piață, precum și o serie de oferte promoționale pentru acest sezon agricol. Tototadă, fermierii prezenți au avut șansa să participe la o sesiune de discuții libere cu reprezentanții companiilor, în care să afle răspunsuri la problemele concrete cu care se confruntă în exploatații.

  Speakerul vedetă al conferinței a fost dr. Adi Teban, coordonatorul cercetării din cadrul Corteva România: ”Suntem aici ca să răspundem problemelor care de multe ori că vreează insomnii și suntem mândri să spunem că vă oferim cele mai bune soluții din lume, fiindcă suntem cel mai mare furnizor de inputuri din lume”. Acesta a captat atenția audienței prin explicațiile referitoare la mecanismele intime de acțiune la nivel subcelular a moleculelor nou dezvoltate de grupul Corteva. Totodată Teban a explicat cum experiența combinată a companiilor Dow, Pioneer și Dupont însumează 400 de ani de experiență puși în slujba cercetării, în contextul în care 220 milioane dolari costă doar dezvoltarea unei singure molecule și testarea ei timp de 6-8 ani înainte de lansarea pe piață.

  Tomel Petrache, directorul de marketing al KWS a făcut o prezentare a pericolelor, imprevizibilității și provocărilor pe care le aduc schimbările climatice. În acest context, KWS și-a prezentat roadele unui concept de cercetare inițiat în urmă cu 15 ani și botezat ”ameliorat în România”. E vorba de o serie de hibrizi adaptați la specificul climei din România: KWS Karpatis, KWS Kashmir, KWS Don Juan, KWS Inteligens și KWS Correcto. Hibrizii ameliorați de KWS în țara noastră acoperă toate grupele de maturitate FAO, în special pe grupa 300-400. Hibrizii ”ameliorați în România” sunt exportați și în alte areale asemănătoare, pe toate meridianele.

  Rodica Pop de la Syngenta a prezentat, printre altele de fungicidul Amistar Prime, de fungicidul inovator Elatus Era, de ierbicidele Axial One, Calaris Pro și mai proaspătul Elumis, de insecticidul Karate Zeon și de regulatorul de creștere Moddus Evo.

  Remus Fatol, technical & registration managel al UPL OpenAG, a prezentat beneficiile tratamentului pentru semințe Signal 300 ES, efectele fungicidelor Airone SC, Pyrus 400 SC și Spirox D, insecticidul Dimlin 48 SC, modul de acțiune al adjuvantului Elastiq Ultra și al biostimulatorului Aminoplant.

  Cosmin Bratu, de la Fert-Trade, s-a focusat în intervenția sa pe îngrășămintele CAN 27 (N 27%, MgO 4,1%), DASAMAG (N24% S10% MgO6%). ENSIN (N26%, S13%) și DASA 26/13 (N26% S13%).

  Directorul de vânzări al ICL România, Alexandru Dumitru, a prezentat istoricul companiei și o serie de produse inovative. Din paleta ICL s-a insistat pe promovarea NovAcid Polysulphate H2Flo și Agroleaf Liquid, îngrășământ foliar premium, ce înglobează tehnologia unică F3 SurfActive.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  Chimagri va începe să livreze gratuit un produs pe bază de biocide pentru dezinfectarea fermelor! Salariile din MADR, APIA sau DAJ – micșorate pe fondul crizei economice? Decizia este la Guvern! Fermierul Cristi Faur vinde în piață ouăle cu 20 de bani bucata. Vânzările s-au prăbușit!

  Ultimele știri

  Fermierii dintr-o cooperativă acuză că le-au înghețat legumele într-un depozit la care plătesc chirie 10.000 de euro pe an! Ministrul ADRIAN OROS: Peste 99,5% din subvențiile APIA sunt plătite! Avertismentul fermierului Puiu Ilisei: ”Când se va închide criza de coronavirus, va începe criza de gripă aviară!”

  Căutare în articole