• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Șeful APIA îi liniștește pe funcționari și pe fermieri: ”Colegul nostru luat de ambulanță e doar răcit!”

    Ramona Dascălu -

    Fermierii care depun cererile la APIA pot răsufla ușurați! Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Adrian Pintea a declarat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO că funcționarul de la Botoșani care a fost luat astăzi de dimineață cu salvarea nu are coronavirus.

    Dimineață am fost sunat de directorul de acolo care mi-a spus că unui coleg i s-a făcut rău și fiind nebunia actuală cu coronavirus au chemat ambulanța și a fost dus la spital. Acum m-a sunat din nou și mi-a spus că nu s-a confirmat suspiciunea, că nu este suspect de coronavirus, și că activitatea instituției merge mai departe. Bărbatul este doar răcit, i s-a făcut rău”, a declarat Adrian Pintea, directorul general al APIA, pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Declarația lui Adrian Pintea vine după ce Agrointeligența – AGROINTEL.RO a publicat astăzi de dimineață cazul unui funcționar de la sediul APIA din municipiul Dorohoi care a fost luat cu ambulanța pe motiv că prezenta febră și durere în gât. 

    Despre activitatea din aceste zile de la APIA a vorbit în mod oficial și secretarul de stat Emil Dumitru, prezent astăzi, marți – 11 martie, la întâlnirea organizată de Comisia de Agricultură din Camera Deputaților pentru discutarea amendamentelor aduse proiectului de lege privind vânzarea terenurilor agricole. Emil Dumitru a făcut și cîteva declarații despre modul în care decurge campania de depunere a cererilor unice de plată în contextul apariției a tot mai multe cazuri de coronavirus pe teritoriul României.

    Emil Dumitru a spus că pentru moment nu a fost afectată în niciun fel activitatea APIA și că fermierii se prezintă la centrele locale și județene așa cum au fost programați.

    ”Noi am făcut multe lucruri pe ce înseamnă coronavirus ca să nu blocăm cererea de plată pe suprafață și fiecare centru local și centru județean APIA sună pe fiecare fermier care trebuie să depună o cerere unică de plată, să asigurăm numărul de fermieri care sunt programați, să respectăm programările ca să nu se creeze în ultima perioadă aglomerări la centrele locale și la centrele județene. Suntem la un grad de depunere de 103% depunere de cereri, practic oamenii au înțeles, ba unii din propria inițiativă au venit să depună. Ieri, pe 10 martie, am avut programați 15.500 de fermieri și au fost primiți 17.169, adică 110,77%. Avem 298. 887 de hectare depuse până la această dată. O mare parte din fermierii mai mari încă nu fost programați tocmai pentru a-și stabili planul de culturi și în perioada următoare când vor veni, să reușim să gestionăm cererile, aproximativ 840 de mii de fermieri cu 9,7 milioane hectare”, a spus secretarul de stat Emil Dumitru.

    Acesta susține că le-au fost asigurate angajaților APIA toate condițiile necesare astfel încât să nu existe probleme legate de apariția infecțiilor cu virusul COVID-19.

    ”Noi credem că ducem la bun sfârșit fără niciun fel de problemă, am asigurat în spațiile APIA dezinfectanți și tot ce ține de organizare și sperăm să nu avem niciun fel de problemă cu coronavirus pe, practic, cea mai importantă acțiune de depunere de cereri din fiecare an – plata unică pe suprafață”, a declarat astăzi, marți – 11 martie, Emil Dumitru la începutul ședinței din Comisia de Agricultură din Camera Deputaților, unde s-au pus la punct ultimele detalii privind legea vânzării terenurilor agricole.

    Termenul limită pentru depunerea cererilor unice la APIA, fără penalizări, este 15 mai.


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă în vigoare! Fermierii își pierd subvenția APIA dacă nu respectă programul și plata angajaților La ce temperaturi se pot face tăieri la pomi iarna Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!