• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • PROIECT: Se mai iese din casă doar la serviciu sau la cumpărături de strictă necesitate!

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Proiect în lucru pentru a limita deplasările românilor în perioada cât țara se află în stare de urgență! În spațiul public a fost publicat un document propus prin care se vor limita deplasările: ai voie să pleci din casă doar la muncă, la cumpărături ori la consult medical.

  Referitor la documentul apărut în spațiul public, Departamentul pentru Situații de Urgență a precizat că este vorba despre un proiect în lucru, despre un draft, în care măsurile nu sunt aprobate și care nu conține data la care actul normativ ar putea intra în vigoare!

  Conform documentului aflat în posesia Libertatea, singura excepție care e nonurgentă, propusă de Grupul de Suport Tehnico Științific, condus de Raed Arafat, ține de oamenii care vor să facă sport, individual.

  Documentul, care va fi propus aprobării Guvernului, prevede ca românii să poată ieși din casă pentru următoarele:

  ATENȚIE! Forma nu e definitivă, Guvernul Orban poate interveni pe ea și va decide dacă și de când intră în vigoare.

  Ce spune Departamentul pentru Situații de Urgență

  Având în vedere faptul că a fost dat publicității un document al Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, intitulat „HOTĂRÂREA NR. 14 din 20.03.2020”

  Facem următoarele precizări:

  1. Este un document de lucru (DRAFT), care este analizat la nivelul Grupului de suport tehnico-științific, organism în subordinea CNSSU, format din specialiști în epidemiologie și boli infecțioase.

  2. NU este un document aprobat la nivelul Grupului de suport tehnico-științific și NU a fost înaintat spre aprobare CNSSU (Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență), organism abilitat să ia decizii în astfel de situații.

  3. Hotărârile Grupului de suport tehnico-științific au caracter de propunere către CNSSU, doar după ce sunt aprobate la nivelul Grupului de suport tehnico-științific.

  4. La nivelul Grupului de suport tehnico-științific sunt analizate diferite propuneri, pe baza scenariilor referitoare la evoluția răspândirii noului coronavirus (COVID-19), ținând cont de practica altor state care se confruntă cu aceeași problematică.

  5. Atenționăm asupra faptului că în documentul dat publicității NU este menționată data de la care sunt aplicabile măsurile referitoare la deplasarea persoanelor. Acest demonstrează că măsurile NU au aplicabilitatea imediată, fiind vorba despre propuneri aferente unor scenarii posibile cu privire la răspândirea noului coronavirus (COVID-19).

  6. La nivelul Ministerul Afacerilor Interne s-a luat decizia sesizării organelor de cercetare penală pentru infracțiunea de divulgare fără drept a unor informații care nu sunt destinate publicității.

  7. Inspectoratul General al Poliției Române a sesizat DIICOT cu privire la săvârșirea infracțiunii de distribuite de informații nedestinate publicității, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 304 Cod Penal, faptă pedepsită cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

  Iată proiectul de hotărâre:

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  UE: SPRIJIN DE 18,5 DE MILIOANE DE EURO pentru PRODUCĂTORII DIN ROMÂNIA! De ce nu se face spital de campanie la ROMEXPO? Moldexpo, amenajat cu 700 de paturi pentru pacienții cu COVID-19! Vânătoarea de mistreți ar putea fi reluată! Solicitare oficială către premierul Orban!

  Ultimele știri

  TRANSFORM™ – STOP transmiterii virusurilor în culturile de cereale păioase! ”Piețele din România sunt pustii și legumicultorii pe marginea prăpastiei! Luați măsuri!” ROVENSA își extinde afacerile de biocontrol prin achiziția Grupului AGROTECNOLOGIA!

  Căutare în articole