• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ORDONANȚĂ MILITARĂ! Fermierii riscă amenzi uriașe dacă nu respectă regulile anti COVID-19!

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Amenzi aspre pentru nerespectarea regulilor de prevenire a răspândirii COVID-19! Fermierii riscă amenzi record de 70.000 de lei dacă sunt persoane juridice, inclusiv PFA, sau de până la 5.000 de lei dacă sunt persoane fizice și nu respectă noile reglementări prevăzute în Ordonanța Militară privind măsurile de prevenire a COVID-19, publicată în Monitorul Oficial nr. 232 din 21 martie 2020.

  Începând de ieri seară, de la ora 22.00, au intrat în vigoare cele mai multe noi reglementări prevăzute în Ordonanța Militară nr. 2/21.03.2020. Cele care îi vizează pe fermieri fac referire la deplasările profesionale esențiale în afara locuinței sau gospodăriei. Acestea trebuie limitate la minim în această perioadă și pot fi efectuate numai în cazul în care ele presupun activități esențiale ce nu pot fi întreprinse de la domiciliu. În cazul deplasărilor ce se fac în intervalul orar 22.00-6.00, pe lângă cartea de identitate, fermierii trebuie să aibă asupra lor și o adeverință de la locul de muncă sau o declarație pe propria răspundere care să conțină informații precum datele de identificare și scopul deplasării.

  Conform Mediafax.ro, în cazul în care nu respectă aceste noi reguli, fermierii riscă sancțiuni aspre, după cum urmează:

  Contravenție pentru încălcarea Ordonanței Militare ce prevede că:
  (1) Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de persoane.
  (2) Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.
  Sancțiuni:
  Persoane fizice: Minim 100 de lei; Maxim 5.000 de lei
  Persoane juridice: Minim 1.000 de lei; Maxim 70.000 de lei

  Contravenție pentru încălcarea Ordonanței Militare ce prevede că:
  (1) În intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4 din Ordonanța Militară nr. 2/21.03.2020.
  (2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.
  (3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
  (4) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.
  (5) Măsura se aplică începând cu data de 23 martie 2020, ora 22.00, ora României.
  Sancțiuni:
  Persoane fizice: Minim 100 de lei; Maxim 5.000 de lei
  Persoane juridice: Minim 1.000 de lei; Maxim 70.000 de lei

  Citiți și:

  GUVERNUL ROMÂNIEI: Model de Declarație pe propria răspundere ce trebuie completată pentru deplasări 

  ORDONANȚĂ MILITARĂ! Apicultura, printre sectoarele în care se recomandă declarația pe propria răspundere!

  ORDONANȚĂ MILITARĂ! Lucrările în câmp – activități profesionale ESENȚIALE, permise cu CONDIȚII!

  Tabel Sanctiuni Ordonante M… by Alina Mihai Sandu on Scribd

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  BASF dublează numărul de premii din programul MULȚUMIM FERMIERILOR! Micii producători se mai pot înscrie până pe 21 mai! Tractor furat dintr-o fermă după ce paznicul a fost bătut și legat! TRANSMISIE LIVE: ZIUA RAPIȚEI ȘI A GRÂULUI 2020 – SCDA CARACAL

  Ultimele știri

  Sechestru pe 400 de oi și saivan incendiat! Un cioban este victima unor răfuieli politice cu miză de 200.000 de euro! România, în topul țărilor cu cele mai mari vânzări la pesticide! S-a găsit soluția pentru a se evita o criză de sămânță de grâu în toamnă!

  Căutare în articole