• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Situaţia se înrăutăţeşte în Italia: 3 oameni au luat virusul gripei aviare H7N7

    agrointeligenta.ro -

    Epidemia de gripă aviară din Italia ia amploare. În ciuda măsurilor rapide luate de autorităţile sanitar veterinare din această ţară au apărut şi cazuri de îmbolnăvire la om.

    Epidemia de gripă aviară din Italia surprinde şi şochează industria de pe continent. Italia este al treilea mare producător de ouă şi al cincilea de carne de pui din Uniunea Europeană, un mare exportator, cu o bună reputaţie în ce priveşte respectarea standardelor europene în materie de siguranţă alimentară.

    Primele cazuri de îmbolnăviri la păsări au apărut în prima jumătate a lunii august – virusul identificat H7N7 făcând parte din categoria formelor de gripă aviară înalt patogenă. Cazurile au fost descoperite în trei unităţi de producţie din trei regiuni diferite – Ostellato (Ferrara),Mordano (Bologna) şi Portomaggiore (Emilia-Romagna). Două dintre ele fiind ferme de găini oătoare iar a treia de curcani – efectivele afectate depăşind 700 000.

    Autorităţile au luat imediat măsuri standard, potrivit legislaţiei naţionale şi europene(Directiva 2005/94/EC), dar şi speciale, efectuând controale la unităţile de producţie aflate în provinciile apropiate şi ridicând gradul de monitorizare privind punerea în aplicare a măsurilor de asigurare a biosecurităţii în întregul sector de profil din ţară.

    În ciuda acestor măsuri la începutul lunii august au început să apară primele cazuri de îmbolnăvire la om.

    Potrivit ultimului raport săptămânal CDTR (Communicable disease threats report) trei persoane sînt în acest moment bolnave.

    Apariţia acestor cazuri de îmbolnăvire la om indică faptul că problemele create de gripa aviară în Italia sînt mai ample decât s-a crezut şi sperat iniţial.

    Afectate de reticenţa cumpărătorilor, după producţia de ouă şi carne de pasăre, ar putea fi de acum încolo, şi alte producţii specific italiene care includ ouăle ca ingredient – precum unele paste făinoase, lasagna.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii scapă de ciori și grauri! O lege depusă în Parlament dă undă verde la vânarea acestor ”dăunători” Îngrijirea mușcatelor toamna. Pregătirea plantelor de mușcată pentru iernare APIA a finalizat plățile pentru subvenția de 100 euro/ha. Banii, în conturi

    Ultimele știri

    Șeful ANAF revine în scandalul ”gemului cu TVA neîncasat” : Nu avem în vedere impozitarea autoconsumului! Marcel Sîrghiac – noul Președinte al Grupului ALCEDO Fabrica Luduș a început procesarea sfeclei de zahăr de la fermieri. Mihaela Neagu: ”Ne-am propus să scoatem pe piață 25.000 de tone de zahăr românesc”