• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Situaţia se înrăutăţeşte în Italia: 3 oameni au luat virusul gripei aviare H7N7

    agrointeligenta.ro -

    Epidemia de gripă aviară din Italia ia amploare. În ciuda măsurilor rapide luate de autorităţile sanitar veterinare din această ţară au apărut şi cazuri de îmbolnăvire la om.

    Epidemia de gripă aviară din Italia surprinde şi şochează industria de pe continent. Italia este al treilea mare producător de ouă şi al cincilea de carne de pui din Uniunea Europeană, un mare exportator, cu o bună reputaţie în ce priveşte respectarea standardelor europene în materie de siguranţă alimentară.

    Primele cazuri de îmbolnăviri la păsări au apărut în prima jumătate a lunii august – virusul identificat H7N7 făcând parte din categoria formelor de gripă aviară înalt patogenă. Cazurile au fost descoperite în trei unităţi de producţie din trei regiuni diferite – Ostellato (Ferrara),Mordano (Bologna) şi Portomaggiore (Emilia-Romagna). Două dintre ele fiind ferme de găini oătoare iar a treia de curcani – efectivele afectate depăşind 700 000.

    Autorităţile au luat imediat măsuri standard, potrivit legislaţiei naţionale şi europene(Directiva 2005/94/EC), dar şi speciale, efectuând controale la unităţile de producţie aflate în provinciile apropiate şi ridicând gradul de monitorizare privind punerea în aplicare a măsurilor de asigurare a biosecurităţii în întregul sector de profil din ţară.

    În ciuda acestor măsuri la începutul lunii august au început să apară primele cazuri de îmbolnăvire la om.

    Potrivit ultimului raport săptămânal CDTR (Communicable disease threats report) trei persoane sînt în acest moment bolnave.

    Apariţia acestor cazuri de îmbolnăvire la om indică faptul că problemele create de gripa aviară în Italia sînt mai ample decât s-a crezut şi sperat iniţial.

    Afectate de reticenţa cumpărătorilor, după producţia de ouă şi carne de pasăre, ar putea fi de acum încolo, şi alte producţii specific italiene care includ ouăle ca ingredient – precum unele paste făinoase, lasagna.


    Te-ar mai putea interesa

    Alexander Degianski a construit un bazin imens pentru a iriga o parte din terenurile pe care le lucrează Oierii au ”colindat-o” pe ”doamna Ursula”, la Bruxelles: ”Ne-am adus pită, slănină, brânză, stăm aici până ne rezolvăm problemele” Fermă XXL, scoasă la vânzare. 900 de hectare de teren și efectiv de 100.000 de capete

    Ultimele știri

    Abatorul unde se sacrifică numai porci crescuți în România. Ministrul Agriculturii: ”Suntem într-o direcție foarte bună” Speranța fermierilor: Ordonanța Trenuleț! Premierul Bolojan – anunț despre noile impozite: ”Dacă solarul nu are autorizație de construcție, nu se impozitează”