• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Situaţia se înrăutăţeşte în Italia: 3 oameni au luat virusul gripei aviare H7N7

    agrointeligenta.ro -

    Epidemia de gripă aviară din Italia ia amploare. În ciuda măsurilor rapide luate de autorităţile sanitar veterinare din această ţară au apărut şi cazuri de îmbolnăvire la om.

    Epidemia de gripă aviară din Italia surprinde şi şochează industria de pe continent. Italia este al treilea mare producător de ouă şi al cincilea de carne de pui din Uniunea Europeană, un mare exportator, cu o bună reputaţie în ce priveşte respectarea standardelor europene în materie de siguranţă alimentară.

    Primele cazuri de îmbolnăviri la păsări au apărut în prima jumătate a lunii august – virusul identificat H7N7 făcând parte din categoria formelor de gripă aviară înalt patogenă. Cazurile au fost descoperite în trei unităţi de producţie din trei regiuni diferite – Ostellato (Ferrara),Mordano (Bologna) şi Portomaggiore (Emilia-Romagna). Două dintre ele fiind ferme de găini oătoare iar a treia de curcani – efectivele afectate depăşind 700 000.

    Autorităţile au luat imediat măsuri standard, potrivit legislaţiei naţionale şi europene(Directiva 2005/94/EC), dar şi speciale, efectuând controale la unităţile de producţie aflate în provinciile apropiate şi ridicând gradul de monitorizare privind punerea în aplicare a măsurilor de asigurare a biosecurităţii în întregul sector de profil din ţară.

    În ciuda acestor măsuri la începutul lunii august au început să apară primele cazuri de îmbolnăvire la om.

    Potrivit ultimului raport săptămânal CDTR (Communicable disease threats report) trei persoane sînt în acest moment bolnave.

    Apariţia acestor cazuri de îmbolnăvire la om indică faptul că problemele create de gripa aviară în Italia sînt mai ample decât s-a crezut şi sperat iniţial.

    Afectate de reticenţa cumpărătorilor, după producţia de ouă şi carne de pasăre, ar putea fi de acum încolo, şi alte producţii specific italiene care includ ouăle ca ingredient – precum unele paste făinoase, lasagna.


    Te-ar mai putea interesa

    Lista subvențiilor APIA care se plătesc acum fermierilor pe hectar și animale An compromis pentru floarea-soarelui? Georgian Corniță, fermier: Am început să întoarcem culturile! Cât costă carnea de miel în UE, în apropierea Paștelui. Prețuri duble în România față de acum doi ani

    Ultimele știri

    Cum poți afla pH-ul solului folosind varza roșie Ciorba și friptura de miel – secrete din bucătăria băciței Flori Mînzat: borș artizanal, leuștean și ierburi aromatice O țară UE avertizează populația să nu consume ouă de țară, din cauza substanțelor chimice periculoase