• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Teodor Mihalcea, IBNA Balotești: Am luat legătura cu oierii rămași fără furaje! Vrem să îi sprijinim cu nutreț!

  Ramona Dascălu Ramona Dascălu -

  Problema oierilor din zona Moldovei care au rămas fără furaje este pe cale să se rezolve după ce publicația noastră a făcut publică situația acestor crescători de animale. Oierul Ioan Crăciun ne-a povestit că fermierii așteptau o comandă de furaje de la un mare FNC, dar au fost anunțați că din lipsă de șrot de soia, producția de nutreț a fost sistată la acea unitate. Nici de scos animalele la păscut nu se pune problema întrucât, din cauza secetei, suprafețele sunt pârjolite.

  După ce Agrointeligența – AGROINTEL.RO a făcut cunoscută situația grea cu care se confruntă oierii români din cauza secetei și a lipsei de furaje, iată că soluțiile au început să apară. Astfel, oierul nemțean Ioan Crăciun, cel care a tras un semnal de alarmă referitor la existența unui blocaj pe piața de furaje din România, a fost contactat ieri, luni – 6 aprilie, de către Teodor Mihalcea, inginer șef la Institul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Biologie și Nutriție Animală (IBNA) Balotești, care s-a oferit să vină în sprijinul crescătorilor de animale, asigurându-i pe aceștia că Institutul le poate furniza furaje pentru miei.

  Am fost sunat de domnul Mihalcea de la IBNA Balotești. Mi-a zis că a citit de problema mea dimineață, pe Agrointeligența. Orice ajutor e binevenit. Acum să vedem și oferta, prețul, practic. Deci, cu cât află mai multă lume, vin și soluțiile. Mulțumesc Agrointeligența pentru ajutor”, a declarat Nicu Crăciun, președintele președintele Asociatiei Crescatorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Miorița, din județul Neamț, după ce a fost contactat de INBA Balotești.

  Teodor Mihalcea, inginer șef la IBNA Balotești ne-a spus că a aflat de cazul oierilor rămași fără furaje chiar de pe site-ul nostru, pe care îl citește în fiecare dimineață pentru a se pune la curent cu ultimele noutăți din agricultura românească.

  În fiecare dimineață, la prima oră, citesc Agrointeligența și astăzi (luni, 6 aprilie n.r.) am văzut interviul cu domnul Crăciun din Neamț care spunea că are nevoie de furaje. I-am dat telefon și i-am spus că putem să-i ajutăm și să le dăm furaje pentru miel, faza I, faza a II-a, cât și pentru oile în lactație. Le pregătim acum o ofertă pe e-mail, le-o transmitem și poate de săptămâna viitoare o să începem să colaborăm cu dânșii, să-i ajutăm pe perioada asta grea. Noi avem stocuri, dar nu deosebite, am reușit să aprovizionăm și partea de cereale și de proteice cu destul de multe greutăți, dar putem să producem, nu însă o cantitate de 3.000 de tone, cât cer dânșii, dar putem să venim în completare pentru mieii dânșilor”, a declarat Teodor Mihalcea, inginer șef la IBNA Balotești pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO. 

  Reprezentantul IBNA Balotești ne-a spus că epidemia de coronavirus creează într-adevăr întârzieri în ceea ce privește importurile de materii prime: ”Cu șrotul de soia a fost o problemă mai demult din cauza faptului că a întârziat un vapor, acum, din cauza COVID-19, manevrele de descărcare din port sunt îngreunate din cauza măsurilor de securitate care se iau în perioada asta peste tot. Deci, nu întâmpinăm în acest moment decât o întârziere de o zi, deci dacă mașina era programată să vină luni, cel târziu a doua zi, marți, mașina cu șrot de soia vine în unitate. Momentan nu am crescut prețurile, dar observ că de vreo două săptămâni există o tendință de creștere și la cereale și la proteice, adică șroturi de floare, de rapiță și de soia”.

   

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  CALCULATOR subvenții pentru credite! Simulator pentru fermierii care vor să obțină PLATA APIA ÎN AVANS! Mesaj urgent de la APIA pentru fermierii care nu vor să piardă subvenția! MADR confirmă! Funcționarul infectat cu Coronavirus este internat, contacții direcți sunt izolați la domiciliu!

  Ultimele știri

  Dan Petrescu: ”Sunt două lucruri foarte importante pe care le-am reușit: lâna și berbecii de origine” Procese verbale încheiate pentru 1,3 milioane de hectare afectate de secetă Legea pășunatului se schimbă din toamnă! Anunțul oierului Ionică Sterp pentru crescătorii de animale!

  Căutare în articole