• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Directorul Casei de Comerț ”Unirea”: Ministerul Agriculturii a blocat activitatea societății!

    agrointeligenta.ro -

    Ionuț Alexandru Dănilă, directorul general al Casei de Comerț ”Unirea” ne-a transmis că unitatea de stat nu poate susține fermierii în această perioadă pentru că activitatea este blocată de acționarul unic, Ministerul Agriculturii. Șeful societății de stat nu se ferește să-l înțepe pe fostul ministru Petre Daea și nici pe actualul ministru Adrian Oros.

    Casa de Comerț nu poate să sprijine fermierii în această perioadă de criză pentru că activitatea unității a fost suspendată de Ministerul Agriculturii care încă nu a decis cum va funcționa societatea de stat în acest an, ne-a transmis Ionuț Dănilă, actualul director general.

    Conducerea societății de stat

    Acesta ne-a precizat că în acest moment, membrii Consiliului de Administrație sunt: Sorin Minea, Florentin Bercu și Mircea Coșea. Urmează să se completeze cu încă 2 membrii, din care unul din partea MADR. La rândul său, Adunarea Generală a Acționarilor este compusă acum din Emil Florian Dumitru și George Scarlat, secretari de stat în Ministerul Agriculturii.

    În ceea ce privește indemnizațiile primite de membrii consiliului de administrați și cei ai adunării generale a acționarilor, Dănilă ne-a transmis: ”membrii CA nu au și nu au avut niciodată aprobată sau plătită vreo indemnizație, iar membrii AGA sunt salariați ai MADR fără indemnizații speciale pentru calitatea de membru AGA”.

    Activitate suspendată

    Actualul șef al Casei de Comerț ”Unirea„ ne-a precizat că pe perioada acestei crize, societatea de stat poate ajuta fermierii doar din fondurile proprii, din rulajul capitalului social. ”Nu există un buget aprobat în ceea ce privește ajutorul fermierilor pe perioada crizei COVID19 sau a altei perioade. Mai mult decât atât, Casa Română de Comerț Agroalimentar UNIREA SA (Casa Unirea) este o societate comercială și nu o agenție care primește buget anual. Bugetul Casei Unirea se bazează pe venituri proprii provenite din rulajul capitalului social”, a explicat Ionuț Dănilă.

    În primii doi ani de funcționare, respectiv până în data de 4.01.2021, ”societate se află în stadiul de organizare. Acest proiect trebuie să reprezinte unealta economică prin care MADR își poate implementa politicile agrare. Casa Română de Comerț Agroalimentar „Unirea” SA este utilă, dar are nevoie de o restartare”, ne-a mai transmis Ionuț Dănilă.

    Vinovatul de serviciu: Ministerul Agriculturii

    Ionuț Dănilă nu se sfiește să arate cu degete spre Ministerul Agriculturii și înspre ultimii doi miniștri: Petre Daea și Adrian Oros. ”Capitalizarea societății s-a făcut la data de 31.07.2019 și a putut lucra timp de aproximativ 3 luni, după care s-a început controlul cerut de investitorul unic: MADR. De la începutul controlului s-a oprit activitatea în proporție de 80% și încă așteptăm un rezultat oficial al controlului general, astfel încât să putem lua măsuri pentru a operaționaliza și eficientiza activitatea Casei Unirea”, mai precizează acesta.

    Șeful societății de stat mai amintește că istoria acestui proiect, care acum se numește „Unirea”, începe în perioada Guvernului Emil Boc. Atunci, la inițiativa domnului Adriean Videanu, s-a constituit un fel de think tank cu scopul de a formula propuneri de politici economice în vederea contracarării efectelor crizei.


    Te-ar mai putea interesa

    Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA