Piaţa terenurilor

Posibil blocaj: PNL a anunțat că nu va vota proiectul MADR pentru vânzarea terenurilor agricole

Aflat încă în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, proiectul de lege pentru vânzarea și cumpărarea de terenuri agricole în România stârnește în continuare discuții contradictorii. Astfel, deputatul liberal Nini Săunaru, președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, a anunțat ieri că PNL nu susține propunerea ministerului condus de Daniel Constantin.

nini sapunaru

“Legea nu face decât să îngrădească drepturile tuturor în achiziționarea terenurilor. În forma în care este acum, nu o vom vota,” a declarat deputatul PNL, citat de Mondo News.

Liberalizarea pieței terenurilor agricole de la 1 ianuarie 2014 sperie pe mulți fermieri români și nu numai, cetățeni îngrijorați că străinii se vor grăbi să își cumpere teren agricol la noi, unde prețurile ogoarelor sunt de câteva ori mai mici decât cele din vestul Europei. Un proiect al Ministerului Agriculturii a fost postat pe site-ul instituției și vrea să limiteze achiziția de teren a străinilor la 100 de hectare. Ulterior, proiectul a fost modificat, printre completări fiind și extinderea dreptului de cumpărare pentru cetățenii non-europeni din țări precum Islanda sau Norvegia.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!