• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Primar din județul Suceava: Avem restricții pentru agricultori, dar când vin cerințe din afară, regulile se suspendă!

    Ramona Dascălu -

    Primar nemulțumit de decizia Guvernului României de a da drumul lucrătorilor români să plece la muncă sezonieră în țările europene! Ioan Pavăl, primarul comunei Dumbrăveni, din județul Suceava, spune că în timp ce agricultorii din zonă nu au voie să se deplaseze nici măcar dintr-o localitate în alta pentru a-și putea desfășura muncile agricole, din cauza restricțiilor impuse de ordonanțele militare, Guvernul a suspendat de îndată toate regulile pentru a pune la dispoziția țărilor europene forță de muncă din țara noastră.

    Domnilor guvernanţi, v-ați mobilizat suspect de repede în a pune la dispoziția altor state forța de muncă a lucrătorilor sezonieri!  De ce nu faceți aşa când vine vorba şi despre agricultura noastră, despre fermierii noştri şi despre nevoile de resurse autohtone?

    Domnilor guvernanți, este inacceptabil ca oamenii simpli şi obișnuiți, care își susțin familia prin munca zilnică, care înfruntă solidar pandemia, să rămană pe nedrept singurii izolați, tratați inegal şi constrânşi la despărțire, deşi fac parte din România. Trebuie să apărați cu toții imaginea lucrătorilor, a celor care trăiesc de multe ori înstrăinarea datorită neputinței statului! Vă amintim că între ei sunt şi studenți, sunt şi familii, sunt cei care fac din muncă o prioritate a existenței!

    CITIȚI ȘI Cât câștigă un român care pleacă la cules de sparanghel în Germania!

    Este de neacceptat ca pentru nevoia în agricultura altor state să suspenzi distanțarea socială şi să-ti pui în pericol proprii cetățeni! Am ajuns sa evaluăm oameni doar ca profit? Este de neacceptat ca ei să fie lăsați la sorțul firmelor de recrutare şi victime ale incapacității organizatorice a instituțiilor statului! Este un atentat la demnitatea şi viața individului!

    În Suceava şi în localitățile limitrofe, condițiile stipulate prin ordonanțe, impun restricții de deplasare pentru muncile agricole dintr-o localitate în alta, dar când vin agende şi cerințe din afară, regulile se suspendă! Nu se poate!  Autoritățile de la București trebuie să înțeleagă că economia României este cea prioritară şi nicidecum a altor state!”, transmite primarul Ioan Pavăl, potrivit newsbucovina.ro.

    Primarul din Dumbrăveni susține că guvernanții sunt datori să protejeze cetățenii români şi familiile lor astfel încât aceștia să nu mai fie nevoiți să-și asume riscuri sau chiar să-și pună viața în pericol.

    Trebuie să vă opriți şi să înțelegeți că nu se mai poate continua aşa! Nu se poate ca în plină stare de carantină, pe Aeroportul din Cluj Napoca să ajungă deodată toți cei care intenționau să meargă la muncă sezonieră, fără a li se asigura condiții minime de deplasare şi siguranță medicală! Domnilor guvernanți, întrucât dreptul la deplasare este garantat, prin instituțiile statului sunteți obligați să ne asigurați că drepturile cetățenilor români sunt respectate și că aceştia beneficiază de condiții egale de muncă și plată la fel cu a cetățenilor statelor în care muncesc! Vă reamintim că responsabilitate și solidaritatea socială, sunt singurele soluții ca oamenii noştri să simtă prețuire şi protecție! Trebuie să le oferiți certitudinea vieții, încât aceştia să nu mai fie constrânşi în a-şi asuma riscuri şi condiții de multe ori degradante! Agricultura şi economia are nevoie de ei! România are nevoie de toți cetățenii!”, este mesajul primarului Ioan Pavăl pentru autoritățile române.

    CITIȚI ȘI Germania a plătit 12 avioane să ne ia forța de muncă! Dacă ei pleacă, cine va mai munci în agricultura din România?


    Te-ar mai putea interesa

    Tânărul inginer Rafael Marian propune un nou concept de consultanță gratuită pentru fermieri Guvernul a adoptat OUG pentru majorarea salariului minim în agricultură Județul ”asistaților social” în care peste trei sferturi din populație nu muncește

    Ultimele știri

    La 10 ani de la lansarea brandului ADAMA, compania omologhează 5 produse noi în România Un oier trage semnalul de alarmă: Samsari care iau mieii măsluiesc cântarele cu telecomanda! Îngrășăminte naturale pentru fertilizarea răsadurilor – 7 rețete simple