• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cât câștigă un român care pleacă la cules de sparanghel în Germania

    agrointeligenta.ro -

    Imaginile cu românii care pleacă să lucreze în Germania au făcut înconjurul țării. Cea mai mare parte dintre comptrioții noștri vor merge să muncească în ferme, cei mai mulți la cules de sparanghel.

    Un român în vârstă de 43 de ani, din județul Timiș, susține că de obicei plata se face la „lădița” de sparanghel cules, iar acest efort este remunerat cu 60 de cenți. În prezent, bărbatul culege sparanghel în Germania, dar uneori chiar și căpșuni, potrivit Ziarul Financiar.

    „Sunt zile în care culeg 50 de lădiţe de sparanghel sau zile în care culeg 100 de lădiţe de sparanghel, în funcţie de vreme, de orele suplimentare pe care vreau să le lucrez sau de cât de mult chef am”, a afirmat românul, care a explicat că este plătit în funcție de productivitatea pe care o are.

    Român la cules de sparanghel
    La cules de spranghel

    Plata pentru o oră de cules sparanghel – 9 euro

    Există însă și alte opțiuni de remunerare, în speță plata la oră, pentru care ar primi în jur de 9 euro. Cu toate acestea, când se trage linie la sfârșit de lună, firma angajatoare îi reține din salariu banii aferenți cazării și hranei. Astfel, la final, el rămâne cu 6 euro pe lună și, dacă ar lucra 8 ore pe zi și 22 de ore pe lună, ar ajunge la suma de 1.000 de euro. Venitul în mână ar fi dublu dacă românul ar lucra 12 ore pe zi și 28 de zile pe lună.

    Pandemia de COVID-19 a schimbat programul de lucru inclusiv în fermele din Germania unde se lucra zi de zi. Acum duminica nu se mai lucrează, iar angajatorul a cumpărat echipamente de protecție sanitară pentru angajați. Ba mai mult decât atât, pe câmp, aceștia sunt supravegheați de polițiști, care trebuie să se asigure că angajații respectă distanțarea socială.


    Te-ar mai putea interesa

    An compromis pentru floarea-soarelui? Georgian Corniță, fermier: Am început să întoarcem culturile! Cât costă carnea de miel în UE, în apropierea Paștelui. Prețuri duble în România față de acum doi ani Cel mai mare producător de carne de porc din România și-a deschis primul magazin propriu

    Ultimele știri

    Febra aftoasă a apărut la o fermă ce luase toate măsurile de biosecuritate. Angajații se mutaseră la fermă pentru a nu aduce virusul Combaterea în preemergență și în postemergență timpurie a buruienilor din culturile de porumb și floarea soarelui – două soluții foarte eficiente oferite de FMC Fermierii au de unde alege. Agrii recomandă mai multe fungicide contra septoriozei la grâu