• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • TÂRGURI DE MIEI 2020: Lista județelor unde sacrificarea mieilor de Paște se face și în piețe!

    agrointeligenta.ro -

    Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat astăzi că s-au autorizat centre temporare de sacrificare a mieilor pentru Paște la nivelul a mai multor județe. Pentru această autorizare, spațiile au avut de respectat o serie de condiții noi cu privire la răspândirea noului coronavirus.

    Autoritățile locale – Prefectură, Consiliul Județean, au solicitat către DSVSA autorizarea unui centru temporar de sacrificare în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale. Serviciile veterinare au evaluat acest spațiu, acel centru temporar, dacă îndeplinește anumite condiții corespunzătoare. În urma evaluării, aceștia dacă îndeplineau consițiile – în primul rând condițiile legate de situația pandemică, adică să asigure sacrificarea mieilor fără ca oamenii să interacționeze, să existe clar delimitări de distanțare socială”, a vorbit președintele ANSVSA, dr. Robert Chioveanu, despre condițiile impuse pentru centrele de sacrificare temporară a mieilor în acest an.

    Numai nouă județe au solicitat și primit autorizație de acest fel pentru ceea ce fermierii și consumatorii cunosc ca ”piață de miei”, adică unde clienții își aleg mieii și apoi aceștia le sunt sacrificați și vânduți pe loc. ”Județele sunt: Bihor, Buzău, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara, Iași, Timișoara. Știu că s-a solicitat luni la Vaslui și la Brașov. Centralizarea este făcută marți, intermediară, dar din ce informații ani, se vor da și cele două autorizări pentru Vaslui și Brașov. Acestea sunt județele față de anii precedenți când exista un număr destul de mare, undeva la 35-37 de județe, inclusiv la București. Știți bine, dacă mergeam la sectorul 4, la Apărătorii Patriei, era acel centru de sacrificare temporară pentru perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale”, a precizat dr. Chioveanu.

    Referitor la Capitală, se pare că Bucureștiul a rămas fără piață de miei din cauză că autoritățile nu au solicitat autorizarea unui punct de sacrificare în piață, cel mai probabil pentru că riscurile erau prea mari. ”Nu au fost solicitări, din ce știu, din partea Prefecturii, nu s-a organizat pentru că nu s-au putut asigura toate condițiile corespunzătoare, mai ales distanța dintre cetățeni, ca ei să nu interacționeze și să fie într-un spațiu adecvat„, a spus președintele ANSVSA.

    Fermierii pot obține mai multe detalii despre punctele de abatorizare – atât cele temporare, cât și cele permanente, luând legătura cu DSVSA de la nivelul județului în care au ferma.


    Te-ar mai putea interesa

    Pericle Sălceanu – student bursier și om de bază în ferma de 3.000 de oi a familiei Satul cu cea mai gustoasă brânză. Oile pasc iarbă pe soluri sărăturate și bogate în minerale Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier

    Ultimele știri

    Porumbul de talie mică de la STINE a fost desemnat produsul anului în SUA România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii