• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ce sporuri de producție se obțin cu Albit? Rezultate testelor USAMV București la porumb și floarea-soarelui!

    Angelica Lefter -

    Albit este un agent de protecție și stimulare multifuncțional, bine echilibrat, care influențează pozitiv toate etapele vitale ale creșterii plantelor, precum și microbiocenoza solului, contribuind la o imunitate puternică, un metabolism echilibrat și o nutriție eficientă.

    Utilizat și perfecționat de 28 de ani în peste 60 de tipuri de culturi din toate colțurile lumii, Albit are la bază mecanisme naturale: conține acid poli-beta-hidroxibutiric (biopolimer natural sintetizat din bacterii benefice din sol: Bacillus Megaterium și Aureofaciens Pseudomonas).

    Prin mecanismele sale de acțiune, Albit crește imunitatea plantelor și capacitatea naturală de a rezista în fața factorilor de stres și stimulează creșterea și dezvoltarea acestora:

    Pentru mai multe informații despre Albit puteți accesa: https://albit.ro/ce-este-albit/

    Pentru a putea înțelege mai bine ce înseamnă introducerea Albit în tehnologiile agricole, vă prezentăm metodologia și rezultatele testelor derulate de către dl. Conf. dr. Mihai Gîdea, de la Facultatea de Agricultură din cadrul Universității de Științe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, privind testarea produsului Albit la culturile de “Porumb“ și “Floarea Soarelui “.

    Cercetările au fost desfășurate la ferma Moara Domnească a USAMV Bucureşti în câmpul experimental al disciplinei de Agrotehnică, amplasat pe un preluvosol roșcat, caracterizat printr-un conținut în humus de 2,1- 2,2%, un procent de 55% argilă fizică şi o aprovizionare mijlocie cu potasiu.

    Mai multe detalii privind solul, condițiile climatice și organizarea cercetărilor de la Moara Domnească din anul 2018-2019 găsiți în raportul de cercetare: https://albit.ro/documente/Rezultate-USAMV-BUCURESTI-Porumb.pdf

    Cele 2 experiențe au fost de tip monofactorial, în 4 repetiții.

    Experiența Porumb:

    Tehnologia de bază

    Variante experimentale la cultura de porumb:

    Pentru a determina eficiența produsului Albit au fost testate 3 variante diferite de tratare cu Albit în comparație cu un lot martor:

    Din analiza datelor experimentale obținute în urma aplicării tratamentelor cu produsul Albit la cultura de porumb se constată că:

    1. Aplicarea produsului Albit a determinat în toate cazurile obținerea de sporuri de producție în comparație cu varianta martor, fără tratamente.

    2. Producțiile obținute au variat între 4.560 la varianta M martor fără tratamente, și 5.520 kg/ha la varianta V3 cu tratament semințe și 2 aplicări foliare.

    3. La variantele V2 (tratament semințe + 1 aplicare în vegetație cu Albit) și V3 (tratament semințe + 2 aplicări în vegetație cu Albit), s-au obținut sporuri de producție semnificative, de 720 kg/ ha (+ 15,8 %) si 960 kg/ ha (+21,1 %).

    Experienta Floarea soarelui:

    Tehnologia de bază

    Variante experimentale la cultura de floarea soarelui:

    La fel ca și în cazul culturii de porumb, au fost testate 3 variante diferite de aplicare cu Albit in comparatie cu un lot martor:

    Analizând datele obținute la recoltare, la cultura de floarea soarelui, sub influența tratamentelor cu produsul Albit, se constată că:

    1. Aplicarea produsului Albit a determinat în toate cazurile obținerea de sporuri de producție față de varianta martor, fără tratamente:

    2. Producțiile obținute au variat între 2.280 kg/ha la varianta martor fără tratamente și 2.810 kg/ha la varianta V3 cu tratament semințe și două aplicări foliare cu Albit.

    3. Aplicarea tratamentului la sămânța cu Albit, completat cu un tratament pe vegetație cu 40 ml/ha Albit – varianta V2, a determinat obținerea unui spor de producție semnificativ de 340 kg/ha ( + 14,9 % ).

    4. Aplicarea celui de al II-lea tratament pe vegetație cu 40 ml/ha Albit a determinat obținerea unui spor de producție semnificativ de peste 530 kg/ha ( + 23,2 %).

    Puteți vizualiza integral raportul de cercetare precum și alte rezultate obtinute cu Albit în ultimii ani accesând: https://albit.ro/rezultate/.

    În cazul în care sunteți interesat de părerile fermierilor care au utilizat Albit accesați: https://albit.ro/pareri-ale-fermierilor-care-au-folosit-albit/.

    Pentru a afla mai multe informații puteți accesa site-ul: https://albit.ro/contact/.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Un fermier este acuzat că s-a „jucat cu genetica” și a creat oi uriașe pentru vânătoare Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA

    Ultimele știri

    Rasa de oi Suffolk: caracteristici, productivitate, întreținere NeemAzal, din portofoliul Chemark Rom, este soluția biologică ideală pentru controlul dăunătorilor Ajutoarele de stat pentru fermieri – prelungite până la finalul anului