• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ”Te putem ajuta să încasezi subvenția!” Ce spune directorul APIA Adrian Pintea despre MESAJELE primite de fermieri!

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  În ultimele zile, mai mulți fermieri ne-au sesizat cu privire la sms-uri primite din partea băncilor, prin care erau informați că pot fi ajutați să acceseze subvenții APIA din acest an! Am semnalat mai departe chestiunea directorului Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, care a confirmat că băncile comunică direct cu fermierii în urma stabilirii unei proceduri noi de lucru pentru declararea conturilor valabile al beneficiarilor de subvenții agricole.

  Directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, face un anunț important prin intermediul Agrointeligența-AGROINTEL.RO, care îi vizează direct pe beneficiarii de subvenții agricole. Șeful agenției de plăți transmite fermierilor să răspundă la mesajele primite în acest zile de la băncile unde știu că au contul astfel încât să evite închiderea acestuia. Existența unui cont valid este o condiție obligatorie pentru închiderea cererii unice!

  (…) Noi cu toate băncile comerciale cu care avem convenții. Am făcut apel la acest instituții să nu închidă conturile fermierilor, să le păstreze active. APIA le dă fișierul și ei ne transmit extrasele de cont astfel încât fermierul să nu mai fie nevoit să meargă la bancă. Și acum toți fermierii primesc mesaje de genul: Te putem ajuta să încasezi ușor subvenția din 2020. Daca vrei să trimitem contul direct către APIA, răspunde cu „APIA” la acest SMS până în data de 15 mai”, a declarat șeful APIA Central.

  Fermierii au primit sms-uri de la băncile unde au avut anii trecuți contul pentru subvenții

  Adrian Pintea ne-a spus că în ultimele zile a primit mai multe mesaje de la fermieri, care i-au spus că se tem ca nu cumva mesajul să nu fie o tentativă de fraudă. Șeful APIA spune că nu este vorba de vreo păcăleală iar agricultorii chiar sunt încurajați să răspundă la sms astfel încât să se faciliteze depunerea cererii unice care în acest an se realizează exclusiv online.

  ”Facem apel la fermieri să trimită mesaj înapoi băncii unde au conturile pentru subvenții astfel încât să evite un drum pentru eliberarea extrasului de cont dar și să evite închiderea conturilor”, a explicat Adrian Pintea.

  Reamintim că șeful APIA a făcut la sfâșitul săptămânii trecut un apel urgent către toţi fermierii care vor să beneficieze de subvenţii. Adrian Pintea a transmis prin intermediul Agrointeligenţa-AGROINTEL.RO un mesaj important pentru producătorii agricoli şi crescătorii de animale.

  ”Mesajul şi apelul nostru urgent către fermieri este să răspundă la telefon funcţionarilor APIA care îi sună pentru depunerea cererii unice. Că nu prea răspund. Deci îi rog pe fermieri să urmărească apelurile telefonice şi să răspundă când sunt sunaţi pentru că este important să depună cererea unică la timp”, a anunţat şeful APIA.

  Potrivit acestuia în total, până pe 9 mai au fost depuse 536.148 cereri unice pentru o suprafața de 4.058.266 hectare. Pe 9 mai au fost înregistrate 4.441 de cereri cu o suprafața totala de 57.589 de hectare.

  Reamintim că pentru a respecta prevederile privind distanțarea socială și a preveni răspândirea pe teritoriul României a epidemiei de Coronavirus, dar și pentru a minimiza pe cât posibil efectele negative asupra activităților din sectorul agricol, completarea Cererilor unice de plată se realizează pe site-ul APIA www.apia.org.ro, accesând link-ul aplicației IPAOnline http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amănunțită a utilizării aplicației se găsește în ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat la butonul Asistență.

  Documentele care se atașează la dosarul Cererii unice de plată sau la modificările aduse acesteia (copie CI/BI/pașaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit prin mijloace electronice către Centrele județene/locale APIA de care aparțin fermierii.

  Campania de depunere a Cererilor Unice de Plată se va încheia la data de 15 iunie 2020, în conformitate cu prevederile OMADR nr.89/ 03.04.2020 privind depunerea on-line a cererilor unice de plată aferente anului 2020.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Graficul plăților pentru subvențiile APIA în luna iunie! Document intern: ȘEFUL APIA, ordin pentru TOATE SUBVENȚIILE fermierilor! Subvențiile-bonus de la APIA care intră în conturile fermierilor în 17 zile de la autorizare!

  Ultimele știri

  Centru APIA, mesaj către fermieri: Sunați la primării să ne transmită adeverințele, altfel pierdeți subvențiile! Fermier: Nu știu cum vom putea să ne achităm creditele la bănci și furnizorii de inputuri! Marinel Horablaga, SCDA Lovrin: ”Soiurile românești de grâu au rezistat foarte bine la secetă”

  Căutare în articole