• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Foraje puţuri, soluţia anti-secetă! Tipfor SRL execută foraje în orice tip de sol, oriunde în România!

    agrointeligenta.ro -

    În condiţiile actuale de secetă extremă, decizia de a investi în propria instalaţie de udare face diferenţa între succes şi o cultură pierdută. Acolo unde nu există posibilitatea aducerii apei de la un canal de irigaţii, fermierii pot opta pentru puţuri. Societatea comercială Tipfor SRL oferă servicii profesionale în domeniul forajelor atât foraje pompe de căldură cât şi foraje puţuri apă potabilă oriunde în România. Firma dispune de utilajele necesare pentru realizarea de foraje în orice tip de sol.

    Societatea comercială Tipfor SRL, care se declară cea mai competentă firmă de foraje din România, execută foraje puţuri pentru apă la mare adâncime oriunde în România şi în orice tip de sol. În zonele de câmpie şi deal firma lucrează cu noroi bentonitic iar în zona de munte realizează forări puţuri cu ciocan de fund cu aer comprimat. Lucrările de foraj se adresează persoanelor fizice sau juridice ce doresc un foraj cu apă potablila, industrială sau apă pentru irigații.

    Societatea Tipfor SRL se adresează tuturor clienților interesați de lucrări de foraj care își doresc apă bună de la medie și mare adâncime. Puțurile sunt făcute la adâncimi între 40-250 metri şi nu la adâncimi mai mici. Firma realizeză lucrări doar la adâncimi mari deoarece doar așa poate garanta o apă de calitate și un debit constant. Apă de suprafață este poluată și contaminată cu nitriți, nitrați și multe minerale în exces.

    Firma mai execută şi foraje pompe de căldură geotermale. Acest tip de foraje sunt diferite de forajele pentru puțuri de apă, în sensul că se urmărește punerea în valoare a energiei termice a pământului care se va folosii la încălzirea locuinţelor cu ajutorul pompelor de căldură.

    Cât durează realizarea unui foraj pentru alimentarea cu apă şi cât costă?

    Tipfor SRL are în dotare 7 utilaje de foraj de diferite gabarite cu care poate realiza orice lucrare de foraje puțuri apă pe teritoriul României. Durata aproximativă a unei lucrări de foraj este între 2 și 15 zile lucrătoare. Cele mai mici foraje pe care firma le realizează sunt 40-50 m și le execută în maxim 2 zile. Forajele de până la 120 metri le realiză în maxim 5 zile în orice tip de sol iar forajele la adâncimi mari la 200-250 metri sunt realizate în maxim 15 zile lucrătoare.

    Forajele sunt realizate în regim hidraulic cu circulație directă, inversă sau pentru zonele muntoase unde firma execută foraje puțuri apă cu cican de fund cu aer comprimat. Doar în situații excepționale se depăşeşte termenul de 15 zile lucrătoare. Cum ar fi condiții meteo nefavorabile, cod roșu, inundații, ninsorii abundente etc. La contractele unde sunt de făcut mai multe foraje, durata de execuție crește proporțional cu numărul de foraje.

    Factorii ce influențează prețul la foraje puțuri apă

    Cum se realizează o lucrare de foraj de calitate?

    Sunt două aspecte foarte importante de care trebuie ținut cont când realizăm o lucrare de foraj pentru apă.

    1. Materiale de cea mai bună calitate. Tubulatura din Pvc specială pentru foraje de culoare albastră prevăzută cu filet la capete pentru o îmbinare ce asigura o etanșare perfectă între tuburi. Cel puțin la fel de important la forare este nisipul cuarțos ce trebuie introdus în jurul filtrelor forajului. Acesta trebuie să aibă o granulație între 0,8-2 sau 1-3 mm. Acesta asigura formarea unui filtru natural în jurul tubulaturii forajului ce nu permite intrarea nisipului în țeavă puțului.

    Peleţii bentonitici pentru foraje, aceștia ajută la izolarea stratelor acvifere între ele și împiedică comunicarea lor. Deci vom avea o apă de calitate. Toate aceste materiale pot fi folosite de orice “meseriaș”, dar cu toate acestea nu veți avea garanția că veți avea un foraj de calitate. Diferența între o lucrare de calitate și un puț prost făcut este dată de manoperă.

    2. Manoperă la foraje puțuri. Manopera se referă la întregul proces tehnologic ce trebuie respectat foarte riguros în așa fel încât să obținem un puț (foraj) de calitate. Dacă materialele de calitate le poate oferi orice executant de foraje, manopera și modul de execuție fac diferenţa între firmele de foraj. Aici firma noastră Tipfor SRL aduce un plus de valoare în execuția de puțuri. Încă de la faza de ofertare trebuie studiată zona unde este cererea de execuție a unui foraj pe harta geologică și hidrogeologică și foarte importantă este și altitudinea punctului unde se va face forajul. După o analiză foarte precisă poate fi transmisă o oferta reală și corectă asupra costurilor și șanselor de reușită.

    Este foarte importantă această analiză deoarece nu oriunde în România există apă la mare adâncime. Sunt zone în țară unde se poate fora și 200 metri și să nu obținem apă. Alt lucru foarte important în timpul execuției de forări este identificarea corectă a stratelor acvifere. Acest lucru este esențial la foraje, decalarea poziției filtrelor cu 5 metri duce la un dezastru, un foraj fără apă sau un foraj cu apă ce nu se va limpezi niciodată. Identificarea stratelor acvifere se face în două moduri, proba de sită de la gură puțului și cea de-a două variantă este geofizică. Acesta varianta presupune introducerea unei sonde până la adâncimea dorită în foraj care ne va spune dacă există strate acvifere alimentate cu apă.

    Pentru mai multe detalii luaţi legătura cu specialiştii companiei la adresa de mail office@tipfor.ro sau telefonic la 0729.104.692


    Te-ar mai putea interesa

    Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Când se plantează roșiile în grădină – calendar Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA