• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ORDIN DE MINISTRU pentru SUBVENȚII! Plata avansului APIA – din 16 octombrie, plata finală – din 2 decembrie!

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Ordin al ministrului agriculturii, Adrian Oros, privind modul în care se va desfășura Campania pentru depunerea cererii unice, controalele în teren și plata avansului din acest. Potrivit unui document postat pe site-ul Ministerului Agriculturii, plățile pentru fermierii se vor desfășura în acest an ca și în 2019  astfel că avansul va fi achitat în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie, iar plățile finale vor începe pe 2 decembrie 2020 și se vor încheia la 31 martie 2021!

  Art. I. – Articolul 1 din Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 66/2020 privind stabilirea modalității de coordonare a implementării schemelor de plăți directe şi a ajutoarelor naționale tranzitorii care se aplică în agricultură, la nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale şi al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, se modifică și va avea următorul cuprins:

  „Art. 1. – Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, denumită în continuare APIA, va asigura toate măsurile pentru accelerarea depunerii/primirii cererilor unice de plată în perioada în care nu se aplică penalități, efectuarea controlului administrativ si pe teren în perioada optimă, acordării avansului si a plăților finale, cu respectarea următoarelor termene/perioade:

  a) cererile unice de plată se vor depune/primi până cel târziu la data de 15 iunie inclusiv fără penalități, potrivit prevederilor Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2020/501 al Comisiei din 6 aprilie 2020 de derogare de la Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 809/2014 în ceea ce priveşte data finală de depunere a cererii unice, a cererilor de ajutor sau a cererilor de plată, data finală pentru notificarea modificărilor aduse cererii unice sau cererii de plată și data finală pentru cererile de alocare a drepturilor la plată sau de creştere a valorii drepturilor la plată în cadrul schemei de plată de bază pentru anul 2020;

  b) între 1 iulie – 31 iulie 2020 se vor efectua controlul administrativ, inclusiv control preliminar al cererilor unice de plată, eşantionarea acestora pentru controlul la fața locului, precum si transmiterea esantioanelor către autoritățile/departamentele de control, potrivit dispozițiilor Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 809/2014 al Comisiei din 17 iulie 2014 de stabilire a normelor de punere în aplicare a Regulamentului (UE) nr. 1.306/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului de stabilire a unor norme în ceea ce priveşte sistemul integrat de administrare şi control, măsurile de dezvoltare rurală şi ecocondiționalitatea;

  c) între 3 august – 1 octombrie 2020 se va efectua controlul la fața locului pentru cererile unice de plată eşantionate în acest scop, iar controlul aferent al unor obligatii/cerințe specifice se va efectua, după caz, în iarna sau în primăvara anului următor;

  d)plata avansului pentru anul de cerere 2020 se va efectua în perioada 16 octombrie 2020 – 30 noiembrie 2020, după finalizarea controalelor administrative în ceea ce priveşte plățile directe, conform Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2020/531 al Comisiei din 16 aprilie 2020 de derogare, pentru anul 2020, de la articolul 75 alineatul (1) al treilea paragraf din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte nivelul avansurilor pentru plățile directe și pentru măsurile de dezvoltare rurală legate de suprafață şi de animale, precum și de derogare de la articolul 75 alineatul (2) primul paragraf din respectivul regulament în ceea ce priveşte plățile directe.

  e) plata finală ca diferenţă între cuantumul calculat și cuantumul acordat în avans pentru anul de cerere 2020, potrivit lit. d), se va efectua între 2 decembrie 2020 – 31 martie 2021. 

  Art. II. – Cererile unice de plată depuse/primite până data intrării în vigoare a prezentului ordin rămân valabile.

  Art. III. – Prezentul ordin se publică pe site-ul MADR, de către Direcţia Generală Politici Agricole.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Primarul din Matca: Cărările din solar nu se scad la măsurătorile din Programul Tomata! Document intern: ȘEFUL APIA, ordin pentru TOATE SUBVENȚIILE fermierilor! APIA: Primii 1.333 de fermieri care vor încasa în avans banii din subvenţii!

  Ultimele știri

  Daniel Buda: Creșterea porcilor în gospodării nu va dispărea, deși chestiunea s-a discutat și la Bruxelles! Agenție de Plăți cu politică anti-mită! Fermierii, încurajați să reclame funcționarii corupți! Un bărbat de 43 de ani a murit strivit de tractorul pe care îl conducea!

  Căutare în articole