• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • SUBVENȚIE SPECIALĂ pentru CARNEA DE VITĂ! Prețurile la poarta fermei au scăzut cu până la 40%!

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Comisia Europeană trebuie să acorde măsuri urgente de sprijin pentru sectorul cărnii de vită, este mesajul tranșant al europedeputatului Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European și membru al Grupului PPE. Oficialii europeni atrag atenția că prețurile au scăzut brusc la nivelul fermei, cu până la 40%, punând o presiune suplimentară asupra veniturilor producătorilor de carne de vită.

  Daniel Buda spune că semnalul privind carnea de vită a fost tras la Bruxelles de Copa-Cogeca, una dintre cele mai mari şi mai active organizaţii în reprezentarea intereselor în fața instituțiilor europene a milioane de fermieri europeni.  Copa-Cogeca a transmis o actualizare cu privire la impactul COVID-19 asupra sectorului de carne de vită.

  ”Secretarul general Copa-Cogeca, Pekka Pesonen, într-o scrisoare adresată Comisiei Europene, Direcției Generale AGRI, a arătat faptul că sectorul de carne de vită se confuntă cu o scădere drastică a cererii, dar și a valorii cărnii, pe fondul închiderii industriei HoReCa, dar nu numai. Copa-Cogeca salută ajutorul privind depozitarea privată pentru carnea de vită, însă insistă asupra unei soluții specifice pentru situația de pe piața sectorului de carne de vită. Acum este perioada de producție sezonieră de viței și în absența unei piețe, producătorii vor trebui să mențină vițeii mai mult decât era de așteptat, ceea ce duce la costuri mari pentru fermieri și pierderea valorii deoarece nu vor mai putea fi vânduți sub formă de viței”, a arătat Daniel Buda.

  Acesta mai spune că prețurile au scăzut brusc la nivelul fermei, cu până la 40%, punând o presiune suplimentară asupra veniturilor producătorilor de carne de vită în această perioadă dificilă.

  ”Drept urmare, statele membre împreună cu asociațiile de fermieri solicită Comisiei Europene să utilizeze dispozițiile excepționale din Regulamentul OCM, în special art. 219, care oferă Comisiei Europene posibilitatea de a extinde domeniul de aplicare al măsurilor tradiționale de gestionare a pieței. În special, pentru a extinde domeniul de aplicare al ajutorului de depozitare privată în sectorul cărnii de vită”, a mai arătat Daniel Buda.

  Reamintim că Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a solicitat sprijin financiar direct din FEGA pentru lapte, carne de porc și carne de pasăre similar cu cel acordat in 2015 si 2016 pe perioada embargoului cu Rusia. Totodată, pentru sectorul vitivinicol impactat de închiderea lanțului HoReCa, s-a solicitat Comisiei Europene ca sumele disponibile pentru programul național vie-vin să poată fi utilizate pentru a evita abandonul plantațiilor viticole înființate prin programele de reconversie.

  Specific pentru carnea de vită, Comisia a aprobat recent un ajutor pentru depozitare privată carne de bovină (REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2020/596 AL COMISIEI din 30 aprilie 2020 privind acordarea ajutorului pentru depozitarea privată a cărnii proaspete sau refrigerate de bovine cu vârsta de opt luni sau mai mult și stabilirea în avans a cuantumului ajutorului).

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Director APIA: Nu suntem responsabili pentru legalitatea adeverințelor emise de primării! Centru APIA, mesaj către fermieri: Sunați la primării să ne transmită adeverințele, altfel pierdeți subvențiile! Șef APIA: Aplicația pentru subvenții poate da erori în ultimele zile de depunere a cererilor!

  Ultimele știri

  TRANSMISIE VIDEO: Bayer Agro Arena de la Comloșu Mic, județul Timiș Alertă emisă de ANM! Lisa cu cele 15 județe sub cod de ploi, vijelii și grindină! Manevră pentru a-i lăsa pe unii fermieri fără despăgubiri? Producția din câmp, ”umflată” de comisia de secetă!

  Căutare în articole