• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Doi tineri au investit 1.000 de euro într-o plantație pentru a obține un profit de 10.000 de euro

    Angelica Lefter -

    Doi tineri antreprenori din Iași au dat lovitura, după ce au investit 1.000 de euro într-o plantație de trandafiri, iar afacerea ar putea să le aducă un profit de 10.000 de euro. Business-ul spre care s-au îndreptat Florentina și Ionuț Enache este cultivarea trandafirilor de dulceață, iar acest profit este atins prin vânzarea petalelor procesate.

    Despre plantarea trandafirilor pentru dulceață au aflat de la niște prieteni și apoi s-au pus pe treabă. Tinerii antreprenori au calculat că  începând cu recolta din 2020 vor vinde toată producția și vor obține un profit de 10 ori mai mare față de suma investită inițial, potrivit bzi.ro.

    Florentina și Ionuț Enache speră că vor obține o producție bună anul acesta: ”Vom vedea în lunile următoare care va fi rezultatul. Sperăm că vom culege o tonă de petale de trandafiri pe care apoi le vom transforma în dulceață. Vom investi și într-un sistem de picurare, iar la rădăcini punem în fiecare zi macerat de urzici și zeamă bordeleză din piatră vânătă, pentru ca florile să fie cât mai naturale, fără chimicale. Ideea de a investi în această plantație a venit după ce am văzut un prieten din Alba Iulia că avea o astfel de plantație”.

    Tânăra povestește că a petrecut câteva săptămâni la prietenul său pentru a vedea cum procedează cu plantația de trandafiri.

    „Noi nu eram specializați pe agricultură, avem meserii complet diferite față de ceea ce presupune o plantație agricolă. Am mers la prietenul nostru o lună de zile, am stat cu el să vedem ce face în fiecare zi cu trandafirii și așa am învățat totul despre plantația de trandafiri. Prietenul nostru are deja trei ani de la înființarea plantației, vinde dulceață și are clienți în fiecare an care îl caută. Așa sperăm să fie și la noi”, a adăugat Florentina Enache.

    Potrivit specialiștilor, un hectar cu trandafiri poate aduce profit de 10 ori mai mare.

    „Un borcan cu 400 de grame de dulceață trandafiri se poate vinde cu 15 lei. Cheltuielile pentru un hectar sunt de 3.000 de euro cel mult. Noi momentan ne concentrăm pe suprafața pe care o avem, 2.000 de metri pătrați. Dacă vom avea succes anul acesta, ne gândim să mărim suprafața. Vrem să facem promovare pe internet, pentru că am văzut că în mediul online există interes pentru produsele producătorilor din Iași. Acum ne gândim și la rețeta pentru dulceață, cea mai bună rețetă pe care o putem face”, a mai spus Florentina Enache.

    În județul Iași mai sunt astfel de antreprenori, are au testat afacerea cu trandafiri pentru siropuri sau dulceață, plantând suprafețe mici trandafiri. Cei interesați de astfel culturi agricole spun că investiția poate fi ușor amortizată, într-un timp relativ scurt, de aceea, pe terenurile din mediul rural au răsărit și plantațiile cu trandafiri. Investitorii sunt în general tineri, cu spirit antreprenorial. În județul Iași găsim astfel de plantații în: Ruginoasa, Sârca, Popricani, Costuleni sau Strunga.

    Filip Ionescu este un alt tânăr care vrea să obțină fonduri europene pentru înființarea unei afaceri cu trandafiri. El vrea să investească banii europeni într-o mică fabrică de procesare, după cum a declarat: „Vreau să măresc suprafața, dar și să fac o mică fabrică pentru a produce siropuri, dulceață, șerbet, apă de trandafiri. Are multiple beneficii această floare și indiferent de ceea ce aleg să producă cei care investesc într-o astfel de afacere, nu se pierde nimic. Important e ca butașii să se prindă și să înflorească. Eu am plantat anul trecut și vând mai mult pe grupurile de pe internet”.


    Te-ar mai putea interesa

    Piața cerealelor, din nou sub presiune. Prețuri la zi Primul județ în care DAJ anunță că a virat despăgubirile de secetă în conturile fermierilor! Tractoarele New Holland pe care fermierii le pot cumpăra prin Programul Rabla pentru Tractoare

    Ultimele știri

    Mesaj din industria cărnii – ce se întâmplă cu prețul cărnii de porc de Sărbători Micii și salamurile din România – interzise în SUA și UK. Motivul pentru care s-au blocat exporturile Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial