• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Termene-limită pentru SUBVENȚIILE crescătorilor de animale!

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Crescătorii de animale pot face modificări pentru subvenții și în acest an. Un ordin al ministrului agriculturii, Adrian Oros, publicat în Monitorul Oficial anunță care sunt termenele până la care fermierii mai pot face modificări privind cererea unică de plată pentru sectorul zootehnic.

  La anexa nr. 2 „Instrucțiuni de completare a formularului de cerere unică de plată 2020”, partea V „Angajamente și declarații” secțiunea „Modificarea cererii unice de plată” punctul 2 „Completarea cererii unice de plată (formularul de adăugare M2)”, paragraful referitor la termenul-limită va avea următorul cuprins:

  Termenul-limită pentru depunere la APIA a formularelor de tip M1, M2, în conformitate cu art. 13 alin. (1) din Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 619/2015, cu modificările și completările ulterioare, este până la data de 30 iunie 2020 inclusiv, fără aplicarea de penalități.

  Fermierii pot depune modificări ale cererii unice de plată după data de 30 iunie 2020, până la data-limită de depunere întârziată a cererilor unice de plată (10 iulie 2020), cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor pentru utilizarea efectivă a parcelelor agricole în cauză, dacă modificarea cererii unice de plată ar fi fost depusă până la data de 30 iunie 2020, potrivit prevederilor art. 13 alin. (3) din Regulamentul delegat (UE) nr. 640/2014.

  Formularele M1 și M2 depuse după data de 10 iulie 2020 vor fi primite și înregistrate, dar sunt considerate inadmisibile, solicitările adăugate/modificate fiind excluse de la plată pentru anul 2020.

  Fermierii care depun aceste tipuri de formulare de modificare, prin care solicită plată și pentru ANT 2-6 și/sau/sprijin cuplat, trebuie să bifeze și în cererea de plată rubrica aferentă schemei de sprijin pentru care solicită sprijin și să prezinte în termenele prevăzute de legislație documentele aferente culturii respective și/sau noii suprafețe în conformitate cu schemele pentru care solicită plată.”

  La anexa nr. 2 „Instrucțiuni de completare a formularului de cerere unică de plată 2020” partea V „Angajamente și declarații” secțiunea „Modificarea cererii unice de plată” punctul 3 „Retragerea solicitărilor din cerere unică de plată (M3),” paragrafele 2 și 3 vor avea următorul cuprins:

  Pentru sectorul zootehnic:

  Prin intermediul formularului de retragere a declarației privind sectorul zootehnic din cererea unică de plată – M3, depus până la data de 15 iunie 2020, sunt permise următoarele operațiuni:

  – retragerea totală a declarației privind sectorul zootehnic;

  – retragerea exploatațiilor pentru care se solicită sprijin;

  – retragerea animalelor pentru care se solicită sprijin;

  – retragerea integrală a schemei de plată solicitate;

  – retragerea unei scheme de plată dacă pentru un animal sunt solicitate două scheme.

  Prin intermediul formularului de retragere a declarației privind sectorul zootehnic din cererea unică de plată – M3, depus după data de 15 iunie 2020 sunt permise următoarele operațiuni:

  – retragerea totală a declarației privind sectorul zootehnic;
  – retragerea exploatațiilor pentru care se solicită sprijin;

  – retragerea animalelor pentru care se solicită sprijin (doar pentru schemele de plată care nu prevăd o perioadă de reținere);

  – retragerea integrală a schemei de plată solicitate;

  – retragerea unei scheme de plată pentru un animal (doar pentru schemele de plată care nu prevăd o perioadă de reținere)”.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Cum se rezolvă carențele de fosfor și de zinc la porumb Daniel Buda: Creșterea porcilor în gospodării nu va dispărea, deși chestiunea s-a discutat și la Bruxelles! Președintele Iohannis a semnat decretul pentru dreptul fermierilor!

  Ultimele știri

  Agenție de Plăți cu politică anti-mită! Fermierii, încurajați să reclame funcționarii corupți! Un bărbat de 43 de ani a murit strivit de tractorul pe care îl conducea! Crescător de vaci amendat de Garda de Mediu cu 10.000 de lei!

  Căutare în articole