• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Schema Daymsa cu care s-au obținut sporuri de producție de 300 kg/ha la rapiță și 850 kg/ha la grâu!

    Răzvan Coțianu -

    Spor de producție la grâu și rapiță cu schema Daymsa! Prezent la evenimentul organizat de Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Caracal, “Ziua Rapiței și Grâului”, desfășurat pe 28 mai și transmis în regim LIVE de Agrointeligența, Joaquin Gonzalez, directorul companiei Daymsa pentru România și Republica Moldova, a subliniat particularitățile portofoliului companiei spaniole.

    “Cheia activității Daymsa este activitatea de cercetare. Este, de asemenea, crucială aplicarea de produse noi prin încercări bine ajustate și precise într-o mare varietate de culturi. Daymsa a dezvoltat produse inovatoare, precum Naturamin® WSP. Atunci când acest produs este aplicat la momentul optim, randamentul și calitatea culturilor de câmp cresc semnificativ. Majoritatea produselor Daymsa sunt naturale, pe bază de plante și, pe alocuri, pe bază de minerale naturale, fără tratament chimic. Daymsa are o serie de certificări și acreditări care permit utilizarea produselor sale în agricultura ecologică, emise de cele mai prestigioase organisme de certificare din lume, cum ar fi ECOCERT, BCS Öko-Garantie, Ecolabel, Certicaae, INTERECO, OMRI și Control Union”, a spus directorul Daymsa.

    Pentru culturile de rapiță și cereale păioase: Raiza Mix și Naturamin WSP

    Raiza Mix este un biostimulator de înrădăcinare compus din aminoacizi, microelemente, fitohormoni, polizaharide, auxine și gibereline produse din alge marine Ascophyllum nodosum. Acest produs se folosește pentru stimularea înrădăcinării la toate culturile, care se seamănă prin bob. Astfel, obținem o răsărire mai promptă și o dezvoltare radiculară mult mai intensă. Se aplică și foliar în primele faze de dezvoltare a plantelor, de exemplu la grâu se aplică la înfrățire, la rapiță atunci când sunt deja 2-4 frunze”, a arătat specialistul.

    Acesta a completat că Raiza Mix fiind o combinație de aminoacizi cu cea mai echilibrată aminogramă care există pe piață, unde predomină prolina și serina, ajută plantele în condiții de stres și obținem o producție mult mai mare. ”Așa cum se spune că o casă solidă trebuie să aibă o fundație solidă, dacă o plantă are o rădăcină sănătoasă se va dezvolta mul mai bine decât o plantă care are o rădăcină mică. Naturamin WSP este singurul stimulator din lume cu o concentrație de 80% de aminoacizi liberi. Chiar și în doze mici ajută la sporirea producției, mai ales în condiții de exces de umiditate, secetă și fitotoxicitate. Din fericire pentru noi, producătorii care au folosit produsele noastră au obținut producții foarte bune. Atât Raiza Mix, cât și Naturamin WSP sunt certificate eco, atât în UE, cât și în SUA sau Japonia, astfel că acestea pot fi aplicate și în agricultura ecologică”, a mai spus Joaquin Gonzalez.

    Acesta a vrut să sublinieze că aplicarea biostimulatorilor determină și prelungirea ciclului de vegetație a plantelor de cultură. ” Anul trecut, în câmpul experimental de la Caracal, prin aplicarea protocoalelor de tratament de la compania noastră, la cultura de rapiță s-a înregistrat un spor de producție de 300 kg/ha, iar la cultura de grâu, sporul de producție a fost de 850 kg/ha. Eficiența tehnologică și economică a culturilor tratate cu produsele Daymsa spune totul despre calitatea portofoliului nostru. Din păcate, pe piață sunt multe produse care nu au în realitate formularea chimică menționată pe propria etichetă. Vreau să asigur fermierii că produsele Daymsa sunt de o calitate indubitabilă”, a încheiat oficialul Daymsa.

    Naturamin WSP este un fertilizator-biostimulator de ultima generatie cu 80% aminoacizi liberi, cu rol de biostimulare a creșterii și dezvoltării plantelor în toate fenofazele. Numai aminoacizii liberi sunt asimilați sau utilizați de către plante și este extrem de important că produsul Daymsa are un procent foarte mare de astfel de aminoacizi. Naturamin WSP este recomandat, în special, pentru reluarea rapidă si puternică a dezvoltarii plantelor ce au suferit un stres. Se vor obține plante mai sănătoase, mai eficiente și mai bine adaptate la condițiile de cultivare. În acest sens este indicat și pentru îmbunătățirea proceselor de acumulare a rezervelor și îmbunătățirea calității senzoriale și a producției. Datorită formulării chimice echilibrate, produsul nu crează probleme la aplicare, în sensul în care nu înfundă duzele echipamentelor de administrare.

    Un alt produs din oferta Daymsa este Pleniflor. Produsul este un puternic inductor al proceselor de înflorire si legare ale plantelor. De asemenea, tratează și rezolvă rapid deficiențele de bor și molibden. Pe lângă concentrațiile mari de bor și molibden, mai conține și o serie de factori biologici implicați în procesele fiziologice de înflorire cum ar fi: polizaharide, acid alginic, manitol, citochinine naturale, microelemente esențiale, vitamine provenite din extract natural de alge. Pleniflor se poate aplica în combinație cu alte îngrășăminte și unele pesticide.

    Naturacid este un îngrășământ total miscibil în apă, recomandat în special pentru reglarea pH-ului și tamponarea soluțiilor în care se prepară amestecurile de pesticide.  De asemenea, ajută la mărirea capacității de absorbție a pesticidelor în plantă prin reducerea tensiunii active a soluției pulverizate foliar. S-a demonstrat că alcalinitatea și duritatea apei utilizate în tratamentele fitosanitare provoacă hidroliza multor produse fitosanitare utilizate, ceea ce face ca acțiunea lor biocidă să fie total ineficientă. Indiferent de calitatea apei utilizate, prin utilizarea produsului Naturacid pesticidele vor ajunge pe plantă fără nici o modificare a soluției.

    Care este tehnologia recomandată de Daymsa, pentru culturile de cereale păioase

    Protocolul de tratament recomandat de Daymsa, pentru culturile de cereale păioase este următorul:

    Pentru cultura de rapiță, schema de tratament cu produsele Daymsa este următoarea:

    Cum luați legătura cu reprezentanții Daymsa? Puteți suna la 0745 643 165 sau să accesați site-ul http://naturgrup.ro/ la secțiunea CONTACT!


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till