• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cum vor ieșenii să înființeze culturi de viță-de-vie cu fonduri europene

    agrointeligenta.ro -

    Trei proprietari și cultivatori de plantații viticole din Iași au depus proiecte pentru obținerea fondurilor europene la subvențiile la vița-de-vie. Programul pentru reconversie-restructurare viță-de-vie se desfășoară până la sfârșitul lunii noiembrie, iar cererile se pot depune la sediul Direcției pentru Agricultură din județ.

    După ce sunt verificate și aprobate planurile de reconversie, proprietarii de terenuri, fie că e vorba de persoane fizice sau de societăți comerciale, pot depune dosarele la Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) pentru a obține subvențiile. În funcție de planurile de reconversie, proprietarii pot primi sprijin financiar important, sumele cifrându-se la aproape 14.000 euro. De exemplu, pentru proiectarea, defrișarea, pregătirea terenului, plantarea și instalarea tutorilor, cu vițe altoite certificate, cei care dețin peste 4.000 de butași pe hectar pot obține 9.548 de euro.

    Decontarea se va face în ordinea înregistrării dosarelor la APIA până la terminarea sumei. Cererile vor fi verificate din punct de vedere administrativ de o comisie de evaluare, formată din 3 inspectori: unul din cadrul Oficiului Național al Viei și Produselor Viti-vinicole (ONVPV), unul din cadrul Inspecției de Stat pentru Controlul Tehnic Viti-vinicol (ISCTV) și un al treilea de la Registrul Plantațiilor Viticole (RPV).

    În anul 2011 s-au acordat bani pentru plantarea viței-de-vie pe o suprafață de aproape 370 de hectare, în anii 2009 și 2010, aproximativ 240, iar in anii 2007 și 2008, în jur de 207 hectare.

    Sursa: bzi.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români