• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Diferența dintre un cioban adevărat și unul care ține animalele pentru subvenție!

    agrointeligenta.ro -

    Cine sunt ciobanii adevărați și cine sunt cei care vânează numai subvențiile de la Agenție de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Răspunsul l-a oferit Dan Petrescu, președintele Asociației Profesionale a Ciobanilor, prezent astăzi, joi – 4 iunie, la conferința de presă susținută de ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

    Dan Petrescu a explicat și care este diferența dintre un cioban adevărat și un cioban care ține animalele doar pentru subvenții: ”Acei vânători de subvenții sunt aceia care nu știu ce este aceea trudă, nu mai știu să mulgă oile, nu mai știu să stea lângă oaie, să doarmă în cojoc, nu mai știu lucrurile astea, știu doar să primească subvențiile pe pășuni cu ajutorul primarilor, să primească subvenții pe animale cu documente false, animale pe care nu le au sau le au și sunt într-un hal fără de hal, iar noi, fermierii autohtoni, am rămas de izbeliște, pe noi se pune impozitul forfetar, nu avem niciun fel de act care să ne ajute la pensie, noi și familiile noastre trăim din așa ceva, asta înseamnă fermier autohton. Fermierul autohton e cel care stă lângă animal, noi nu avem alte funcții în statul român, noi cu asta ne ocupăm: producem, procesăm și dăm românilor de mâncare”.

    Oierul argeșean a lansat și un apel către consumatori: ”Fac un apel ca toți românii din țara asta să se îndrepte asupra produselor românești, cum fac celelalte țări europene. Produsele românești sunt tradiționale, produsele românești sunt încă curate, încă nu avem atâtea boli, atâtea necazuri în țară. Cumpărând produse românești banii ajung tot în buzunarele noastre, chiar dacă sunt un pic mai scumpe, sunt, dar o parte din bani se întorc înapoi”.


    Te-ar mai putea interesa

    Prima fabrică de ouă lichide din România, inaugurată în prezența ministrului Florin Barbu: ”Parteneriatul dintre stat și privat funcționează” Primele județe în care fermierii au anunțat că au primit avansul APIA în conturi Fabrica Luduș a început procesarea sfeclei de zahăr de la fermieri. Mihaela Neagu: ”Ne-am propus să scoatem pe piață 25.000 de tone de zahăr românesc”

    Ultimele știri

    ANSVSA deschide noi piețe de export pentru produse de origine animală în Albania și Azerbaidjan Mai multe stațiuni de cercetare agricolă figurează cu datorii uriașe la ANAF – lista ANIF – instituția cu cea mai mare datorie la ANAF. Explicația