• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • P9074 – porumbul salvator pentru fermele afectate de secetă!

    agrointeligenta.ro -

    Porumbul care poate fi semănat chiar și după perioada optimă de înființare a culturii de prășitoare! Oficialii companiei Corteva Agriscience, liderul pe piața semințelor de porumb din România, au prezentat fermierilor care este hibridul ce se poate semăna chiar și în condițiile unui grâu întors târziu din cauza secetei, dar și din cauză că evaluarea suprafețelor calamitate a fost întârziată de proceduri. Hibridul P9074 este de asemenea o recomandare a specialiștilor pentru fermierii care doresc să înființeze cultura a doua după recoltarea păioaselor, în special a orzului.

    Genetică timpurie, dar tot este nevoie de apă

    P9074 este un hibrid semitimpuriu de porumb care se mai poate semăna chiar și în aceste zile. Nu este însă o sămânță miraculoasă ci, la fel ca orice altă genetică, are nevoie de apă pentru a răsări și pentru a se dezvolta. Avantajul major al acestui porumb este însă că are o dezvoltare rapidă și că reușește să recupereze rapid.

    ”Suntem compania cu cel mai mare rating de satisfacție pentru fermieri. (…) Suntem o companie care are un grad de satisfacție de peste 97%, ceea ce înseamnă că produsele noastre sunt extrem de puternice, valoroase pentru fermier. În toate zonele cu climat arid și semi-arind cum este Bazinul Mării Ngre, soluțiile Corteva sunt semnificativ mai avansate ca și toleranță la secetă și arșiță. E motivul pentru care porumbul și floarea-soarelui reprezintă, ca și produs, alegerea numărul 1 a fermierilor, datorită performanțelor semnificativ îmbunătățite în condiții de secetă”, a vorbit despre portofoliul Corteva Jean Ionescu, Country Manager pentru România și Republica Moldova.

    Hibrizii din grupa 300 FAO încă se mai pot semăna

    În contextul în care fermierii își pot evalua șansa de a beneficia de precipitații sau chiar au posibilitatea de a iriga, oficialul Corteva a precizat că la acest moment se mai poate semăna porumb care face parte din grupa de maturitate 300 FAO, adică foarte timpuriu.

    ”Pot să vă fac o recomandare simplă din portofoliul Corteva: cine întoarce o cultură în care nu vede valoare și seamănă în acest moment porumb în partea de sud a României și vest poate semăna hibrid până în 300 FAO. Noi recomandăm P9074 ca cea mai bună variantă. Sămânța trebuie să fie răsărită, să fie ieșită din sol până pe data de 7-10 iulie. Se poate produce porumb boabe în orice fermă din sudul și vestul României dacă răsărirea are loc până pe 10 iulie”, a vorbit Jean Ionescu despre condiția obligatorie pentru a avea o cultură de succes chiar și semănată la început de iunie.

    Stabilitatea și creșterea rapidă după răsărire, caracteristici esențiale

    În acest an, din cauza condițiilor de secetă, nu puțini fermieri au întors suprafețele cu grâu sau orz calamitat, sau cu rapiță afectată. Pe aceste terenuri s-a venit în general cu porumb, ne-a declarat Valentin Popa, Category Marketing Manager Corteva Agriscience Porumb și Soia.

    ”Principala opțiune a fost porumbul și aici P9074, un 300 FAO, este alegerea ce a mai potrivită, iar fermierii au ales masiv acest hibrid să îl semene ca și cultură dublă sau ca și soluție după întoarcerea grâului. De ce? În primul rând datorită stabilității excepționale pe care o are acest hibrid. Practic, atunci când dai de greu, când vin temperaturile crescute, acesta rezistă foarte bine. Și mai are o particularitate: răsare foarte repede și crește foarte repede în primele faze de vegetație. Ajunge în 15 zile la 4 frunze din momentul când a răsărit, ceea ce îi oferă un plus de creștere, bineînțeles, și se vor obține producții bune pentru această situație, de cultură dublă”, a explicat Valentin Popa.

    Cultura a doua și cu floarea-soarelui

    O altă variantă de luat în calcul pentru fermele care doresc să își maximizeze veniturile este cultura a doua cu floarea-soarelui, pretabilă mai ales recoltarea timpurie a orzului. ”Putem semăna după orz inclusiv floarea-soarelui în cultură dublă, hibridul recomandat fiind LE25, un hibrid arhicunoscut, care în în Bulgaria ocupă 70.000 ha în cultură dublă. Bulgaria are o tradiție în a doua cultură după orz și, cu siguranță, cine dă de gustul acestei a doua culturi o poate asimila. (…) Aș spune că în acest an, cultura dublă în sud-estul României este că s-a întors orzul, grâul, rapița. Un fel de cultură dublă de nevoie, dar eu aș numi-o cultură principală – este clar că fermierii respectivi pierd bani, din păcate”, a precizat Jean Ionescu, Country Manager Corteva Agriscience România și Republica Moldova.

    Corteva, în sprijinul fermierilor într-un an complicat!

    Mai mult ca oricând, anul acesta este unul complicat pentru agricultori care sunt obligați să ia decizii rapide. Compania Corteva a înțeles situația dificilă și a venit în sprijinul fermierilor cu campanii și oferte care să se plieze pe nevoile actuale din exploatațiile românești. ”Cine nu riscă în agricultură, de obicei pierde. Mesajul nostru este unul destul de simplu: este un an greu pentru toată lumea, dar suntem alături de fermieri prin toate soluțiile tehnologice pe care le oferim, iar aici pot să vă dau un exemplu: suntem într-o perioadă comercială pentru produsul Pixxaro Super. Avem o lichidare stoc pe care o vindem cu plata în anul următor, cu plata la 30 iulie 2021 din cauza faptului că la acest moment știm că fermierul nu are acum resursele pentru această soluție foarte importantă și performantă”, ne-a vorbit Jean Ionescu despre una inițiativele cu care Corteva vine în sprijinul fermierilor români în acest an.

    VIDEO realizat de Portofoliu Farm Corteva în Furculești, județul Teleorman


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”