Atacul lăcustelor se extinde! Roiurile „rad” o fermă în 30 de secunde și parcurg distanțe de 150 km/zi!
Ramona Dascălu -Invazia de lăcuste se extinde nimicitor pentru agricultura din tot mai multe state! Atacurile sunt devastatoare pentru că populațiile sunt în creștere și dacă ajung într-o fermă, în numai 30 de secunde au ”ras” toate culturile!
Pe lângă coronavirus, fermierii din sudul Asiei, Africa de Est, India, și mai nou și din Pakistan, se confruntă cu o invazie a lăcustelor, care pur și simplu devorează culturile la propriu. Îngrijorător este faptul că fenomenul a apărut în urmă cu trei luni şi nu dă semne să dispară prea curând.
Unele dintre aceste roiuri sunt de dimensiunea marilor orașe, pot parcurge până la 150 de kilometri pe zi, iar când „cuceresc” vreo fermă, pot mânca totul în doar 30 de secunde, scrie evz.ro.
Atacurile sunt făcute de lăcusta de deșert
Lăcusta de deşert, căci despre ea este vorba, este foarte mică, dar un întreg roi poate consuma cantități uriaşe de mâncare. Potrivit ONU, un roi care conține între 40 și 80 de milioane de lăcuste poate mânca „aceeași cantitate de mâncare pe care o mănâncă aproximativ trei milioane de oameni într-o zi”.
Distrugerea nenumăratelor ferme de către lăcuste, distrugere care a început deja de luni bune și nu dă semne să se oprească, reprezintă un motiv suficient pentru a constitui o urgență majoră la nivel mondial. Mai mult de atât, Comitetul internațional de salvare spune că această ultimă generație de lăcuste este de departe cel mai mare rău dintre toate relele de până acum.
Cea mai mare invazie de lăcuste din ultimii 70 de ani
În prima jumătate a lunii aprilie, specialiştii au semnalat un stol compact de insecte, cu mai mult de 100 miliarde exemplare, care are o întindere de aproape 2.500 kilometri pătraţi, aproximativ de dimensiunea unui stat european precum Luxemburg. O astfel de invazie nu a mai fost întâlnită de la începutul anilor 1950.
„O a patra generație de lăcuste de deșert de până la 8.000 de ori mai mari decât roiurile anterioare ar putea distruge culturile la începutul sezonului”, a explicat Organizația pentru Alimentație și Agricultură într-un comunicat.