• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ce au discutat producătorii de carne de porc cu premierul Ludovic Orban la Palatul Victoriei!

    Ramona Dascălu -

    Producătorii de carne de porc, discuții la guvern cu premierul Ludovic Orban! Reprezentanții Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR) au mers astăzi, joi – 18 iunie, la Palatul Victoria, unde s-au întâlnit cu premierul Ludovic Orban și ministrul Agriculturii Adrian Oros, cu care au vorbit despre dificultățile întâmpinate de exploatațiile de porci din țara noastră din cauza focarelor de pestă porcină africană.

    Potrivit guvernului României, în cadrul discuțiilor accentul a fost pus pe necesitarea unor reglementări coerente în domeniu și aplicarea lor fermă și unitară, inclusiv în materie de înregistrare și trasabilitate a efectivelor de porcine, astfel încât activitățile de creștere și comercializare a porcilor, atât în gospodăriile private, cât și în exploatațiile mai mari, să se desfășoare în condiții de biosecuritate. Totodată, au fost aduse în discuție și măsurile necesare pentru a preveni contaminarea porcilor din exploatații de la populația de porci mistreți.

    Premierul Ludovic Orban i-a asigurat pe reprezentanții producătorilor de carne de porc de întreaga disponibilitate a Guvernului pentru măsuri în sprijinul fermierilor corecți, care își desfășoară activitatea cu respectarea cadrului legal și a normelor de biosecuritate.

    Creșterea porcilor, o activitate tradițională în România, trebuie continuată, dar cu respectarea regulilor care se impun pentru a limita cât mai rapid răspândirea focarelor de pestă porcină africană, până la eradicarea acestei boli, a subliniat prim-ministrul.

    La consultările care au avut loc la Palatul Victoria au participat, de asemenea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, reprezentanți ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și ai Autorității Naţionale Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

     


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierul care a semnat pentru arenda de 7 tone/ha: ”Nu mă judecați! Această pășune m-a salvat de la faliment” Fermier: Varza românească e tocată pe câmp, în timp ce varza din import e tocată în farfurie! Fermierul care a recoltat orzul în decembrie. Testul unei culturi succesive neobișnuite

    Ultimele știri

    Porcul crescut tradițional, micul câștig al gospodarilor de Crăciun: ”Am avut șase porci și i-am dat pe toți la 20 lei kilogramul în viu” Alertă meteo de Crăciun. Județele unde se înregistrează ninsori viscolite, strat de zăpadă, polei și ger Mesaje de Crăciun. 40 de urări și felicitări de Sărbători