• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • CIAT Bayer Cereale. Cu ce produse se poate trata sămânța de grâu în această toamnă!

    agrointeligenta.ro -

    În premieră în aceast an, expertiza și rezultatele cercetărilor Bayer în România sunt făcute publice într-un mod accesibil pentru ca fermierii să poată lua cele mai bune decizii privind tehnologiile pe care le vor aplica în fermă. În cadrul unui mini-serial realizat în cadrul centrelor de inovație agro tehnologică, deja celebrele CIAT-uri, reprezentanții tehnici ai companiei Bayer prezintă și explică pentru fiecare cultură-cheie care sunt soluțiile care au dat cele mai bune rezultate.

    Primul episod realizat în cadrul a două CIAT-uri: cel de la Iazu, județul Ialomița, și cel de la Checea, în județul Timiș, a vizat cultura de cereale. Nu doar că cele două locații sunt situate în părți diferite ale țării, în regiuni agricole, dar a mai există o mare diferență: dacă la Iazu, culturile au beneficiat și de aport de irigații pentru un regim pluviometric cât mai apropiat de normal, la Checea nu s-a intervenit deloc la nivel de umiditate.

    Adrian Coman, Reprezentant Tehnic al Bayer și gazda noastră la CIAT Iazu a precizat că toate soluțiile noi ce sunt produse de către companie sunt testate în condiții de fermă și abia apoi se elaborează fișele tehnice.

    Interes mare pentru tratamentul de sămânță

    Așa cum era de așteptat pentru această perioadă, un mare interes a existat cu privire la tratamentul sămânță pe care fermierii români îl pot folosi în acest an la înființarea culturilor de cereale păioase de toamnă. Cum o mare parte dintre substanțele active au fost retrase de pe piață în urma interdicțiilor la nivel european, agricultorii trebuie să intervină cu soluții inovatoare, de ultimă generație, singurele care le pot garanta succesul unui start bun pentru cultură.

    Produsele Bayer, rezultate peste cele ale companiilor concurente

    ”Există o nevoie a fermierilor pe acest segment și avem și o legislație într-o continuă schimbare și foarte multe produse de protecția plantelor au fost interzisă”, a explicat Gabriel Ghiță, Reprezentant Tehnic Bayer. Acesta a precizat că la acest moment tratamentul sămânță cu produse Bayer a dat cele mai bune rezultate la culturile de cereale păioase. ”În comparație cu alte produse ale competitorilor, tratamentul sămânță de la Bayer a avut ca rezultat un sistem radicular cu 20% mai bine dezvoltat, plante cu foliaj mai dezvoltat și un număr mai mare de frați, cu cel puțin un frate diferență”, a explicat oficialul Bayer.

    În acest an, fermierii care tratează sămânța cu soluții Bayer au la dispoziție trei produse, dintre care două sunt lansate în ultimul an și sunt vârful tehnologic pentru ceea ce înseamnă tehnologia de tratament semințe în România. Despre soluțiile Bayer la tratamentul sămânță pentru cerealele de toamnă ne-a vorbit Adrian Cosor, Manager Cultura Cereale Păioase Bayer.

    Redigo Pro este un fungicid sistemic pentru combaterea tuturor bolilor care se transmit prin sămânţă și sol la grâu şi orz. Produsul reprezintă standardul Bayer pentru tratarea semințelor, cu acțiune completă asupra bolilor cu transmitere prin sămânță și sol, indiferent de condițiile de cultură. Redigo Pro reușește, prin combinația de trei substanțe active pe care le conține, să combată inclusiv tăciunele zburător, mucegaiul de zăpadă sau mălura, o boală periculoasă ce a reapărut puternic în ultimii din din cauza utilizării pe unele suprafețe a unor produse cu origine îndoielnică.

    Bariton Super este cel de-al doilea tratament de sămînță pe care fermierii îl pot utiliza în această toamnă și reprezintă cea mai nouă tehnologie. Produsul este un fungicid cu trei substanțe active având moduri de acțiune diferite, aceasta conferindu-i un spectru larg de acțiune și eficacitate superioară. Bariton Super are asupra seminţelor un efect protector de lungă durată, determinând în acelaşi timp o creştere mai viguroasă a plantulelor în primele stadii de dezvoltare. Despre acest tratament sămânță este important de știut că are omologare pentru grâu de toamnă sau de primăvară, pentru orz de toamnă sau de primăvară, pentru secară, triticale sau ovăz.

    Peridiam Active este cel de-al treilea produs ce poate fi utilizat în tratamentul semințelor de păioase, cu mențiunea că acesta este un adjuvant (film coating) utilizat în acelaşi timp cu tratamentul cu fungicide si insecticide. Prin adăugarea de micronutrienți în formulare, Peridiam Active 109 pune la dispoziția semințelor și a tinerelor plante un adaos echilibrat de micronutrienți necesari în perioada germinării și răsăririi. Între beneficiile utilizării acestui produs se numără: stimularea germinației mai rapide, îmbunătățirea înărădăcinării sau o uniformizare a intensității culorii semințelor. Perididam Active asigură o creștere a fluidizării seminței la semănat, iar plantele răsărite au un foliaj mai puternic colorat și sunt mai sănătoase.

    Urmăriți INTEGRAL recomandările specialiștilor Bayer pentru cultura de cereale păioase de la pregătirea patului germinativ și până la recoltare:


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till