• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • TalentA – programul Corteva dedicat femeilor din agricultură! Instruire gratuită în agribusiness și premii de 5.000, 4.000 și 3.000 de dolari!

    Angelica Lefter -

    Compania Corteva Agriscience a lansat la începutul acestei luni primul program național dedicat femeilor care lucrează în agricultură și locuiesc în mediul rural. Anunţul privind noua inițiativă a Corteva a fost făcut în cadrul conferinţei online Media Club de către Maria Cîrjă, Marketing Manager al companiei în România şi Republica Moldova.

    Programul se derulează în acest an în perioada iulie-octombrie

    Programul TalentA vine cu inițiativa unui sprijin concret din partea Corteva Agriscience pentru femeile din mediul rural, dornice să-și deschidă și să-și dezvolte propriul business. Astfel, TalentA este implementat în România în perioada iulie-octombrie 2020, în format online, a menționat Maria Cîrjă, Marketig Manager RO & MD. ”Pentru noi este un moment foarte important pentru că pe lângă obiectivele de sustenabilitate pe care Corteva Agriscience și le asumă pentru 10 ani, până în 2030, rezultatele din România cu care Corteva se laudă și vom rămâne pe primul loc în alegerea fermierilor din România și nu numai, cu ocazia acestui eveniment, lansăm un program unicat în România, un program Corteva, un program care este strâns legat de aceste obiective de sustenabilitate și vă prezint acest program și îl lansăm împreună pe piața din România. Este vorba despre un program adresat femeilor din Agricultură, și anume TalentA”, a anunțat Maria Cîrjă în cadrul evenimentului online.

    Cine se poate înscrie

    Maria Cîrjă a subliniat că TalentA vizează femeile implicate în agricultură. Astfel, ea a precizat că programul este gândit pentru ”femeile care lucrează în agricultură și care lucrează în mediul rural, indiferent de statut, care doresc să lucreze a proiecte de dezvoltare și care vor să se străduiască să-și facă afacerea durabilă, dinamică și competitivă, precum și să promoveze dezvoltarea comunității în care trăiesc”.  ”Vârsta celor care doresc să se înregistreze trebuie să fie mai mare de 18 ani, naționalitate română sau oricare naționalitate care este conlocuitoare în România. Educația, nu este obligatoriu ca respectiva participantă să fie absolventa unei universități de agricultură, dar care să lucreze în agricultură. Este bine să aveți abilități de comunicare și disponibilitatea de lucra în echipă și individual, ca și capacitatea de a lucra cu informații și bineînțeles abilități de a folosi aceste tool-uri online, având în vedere că toată instruirea se va desfășura online”, a spus reprezentanta Corteva despre condițiile de participare în programul TalentA.

    ”Bineînțeles, ca și cerință specială, fiecare participantă care va dori să se înregistreze va trebui să aibă disponibilitatea unei conexiuni la internet de înaltă calitate și a unui dispozitiv de lucru pentru a intra în spațiul online”, a mai subliniat Maria Cîrjă.

    Etapele programului TalentA în România

    Înscrierea în program se face, din 1 iulie, pe site-ul Corteva – www.corteva.ro (pagina dedicată programului: https://www.corteva.ro/solutii-digitale/programul-talenta-corteva-romania.html), existând mai multe etape.

    ”Femeile care doresc să intre la acest program de instruire trebuie să se înregistreze. Între 1 și 30 iulie noi vom selecta dintre participantele înscrise și vom forma echipa care va trece mai departe la sesiunea de pregătire care se va desfășura online, având în vedere condițiile actuale în care ne desfășurăm activitatea. Începând cu 3 august, până în 14 septembrie, va începe programul de instruire care va dura 9 luni și va avea ca și durată 3 ore academice în fiecare săptămână. Între 14 septembrie și 10 octombrie vom pregăti proiectele pentru concurs. Vom selecta proiectele care vor intra la concurs. Între 1 și 10 octombrie se va stabili consiliul de experți care va selecta câștigătorii competiției, iar cu ocazia Zilei Mondiale a Femeilor din Mediul Rural, în data de 15 octombrie, vom organiza ceremonia de premiere pentru câștigătorii programului TalentA”, a explicat Maria Cîrjă.

    Agribusiness ”pe pâine” pentru femeile din agricultură

    Doamnele și domnișoarele care vor intra în Programul TalentA vor beneficia de instruiri de competențe generale de business, mai exact: organizarea activității și afacerii, comunicarea în afaceri, negocierea avansată în vânzări, modelul de afaceri și strategie comercială, financiar pentru antreprenori, marketing pentru antreprenori, obținerea finanțărilor pentru afacere, conducerea unei echipe și gestionarea unor situații dificile. ”Modulul 2 va conține competențe de agribusiness. Aici doamnele care vor fi selectate vor putea să afle și noutăți despre: cultura de rapiță, cultura de cereale, cultura de floarea-soarelui, porumb, viticultură, cultura de cartof, pomicultură. Aceste informații pe aceste culturi vor fi dezvoltate de specialiști din compania noastră. Competențele generale de agribusiness vor fi organizate și vor avea ca și susținere și traineri de renume în țara noastră, iar totul se va desfășura cu o companie cu care noi colaborăm și care se numește Star performing, o agenție de training recunoscută în România și nu numai, ai cărei traineri sunt oameni binecunoscuți în businessul din România”, a explicat Maria Cîrjă.

    Femeile-fermier își pot susține proiectele proprii

    În cadrul programului, participantele ăși vor propune și susține propriile proiecte ce vor fi evaluate mai ales prin prisma sustenabilității lor în cadrul comunității: ”Este bine ca la aceste proiecte să avem parteneri, să mobilizăm resurse comunitare, financiare, să accesăm cofinanțări, să integrăm comunitatea și să cooperăm foarte bine cu cei din comunitatea în care locuim sau locuiește respectiva participantă”.

    Responsabilul de program pentru România, Maria Cîrjă, Marketig Manager Corteva, a punctat faptul că proiectul prezentat trebuie să fie în conformitate cu obiectivele dezvoltării durabile, menite să îmbogățească securitatea alimentară a comunităților: ”Este foarte important ca rezultatele acestor proiecte să fie realiste, să fie coerente în implementarea lor, iar impactul social ridicat al proiectului să fie în conformitate cu obiectivele dezvoltării durabile, menite să îmbogățească securitatea alimentară a comunităților și să răspundă nevoilor relevante. În alte cuvinte, proiectele pe care participantele le vor dezvolta și vor veni la concurs în ultima fază a programului, trebuie să fie în primul rând accesate pe obiectivele de sustenabilitate ale companiei noastre”.

    Programul TalentA este 100% gratuit. Proiectele câștigătoare, susținute financiar!

    Participarea în cadrul programului TalentA este integral gratuit, iar dintre proiectele propuse, trei vor fi beneficia de susținere financiară.

    ”Ne dorim ca proiectul să fie unul de succes în România și fiind primul de acest fel, ne așteptăm ca foarte multe dintre femeile care activează în agricultură, să îl acceseze. Este un proiect gratuit, este un program de traininguri 100% gratuit și mai mult de atât, proiectele care vor câștiga la finalul programului, vor avea parte de acea susținere financiară: 5.000, 4.000 și respectiv 3.000 de dolari pentru cele 3 câștigătoare. Vom reveni în luna iulie cu o comunicare susținută a programului pentru a ajunge la toate doamnele care își doresc să aibă ocazia și să fie parte la acest program gratuit lansat de Corteva Agriscience, astăzi, în România!”, a mai spus Maria Cîrjă.

    O inițiativă de succes

    TalentA a fost lansat în Europa, în octombrie 2019, pentru prima dată în Spania. ”În Spania s-a lansat în octombrie, împreună cu Asociația femeilor rurale, acest program educațional inovativ. În 5 martie 2020 a avut loc festivitatea de premiere a câștigătoarelor TalentA”, a mai spus directorul de marketing al Corteva AgriScience”.

    Ce proiecte au câștigat marile premii în cadrul TalentA din Spania

    În Spania, în martie, au fost nominalizate câștigătoare trei proiecte. Astfel, în finală s-a aflat un proiect denumit ”Păscutul cu lupi”, născut în Zamora, o zonă cu cea mai mare populație de lupi din Spania și unde o fermieră își crește o turmă de 1.000 de oi, într-un regim sustenabil cu lupul și cu fauna sălbatică a teritoriului. Acest proiect a promovat bunăstarea animalelor și hrănirea sănătoasă pe teritoriul respectiv.

    A al doilea proiect finalist s-a numit ”Pâine cinstită”. ”A fost un proiect care și-a propus să se revină la originile și tradiția fabricării pâinii prin utilizarea soiurilor de grâu autohtone, de grâu galben și un proces de măcinare prin utilizarea pietrelor, pentru a crea o pâine durabilă, făcută din făină artizanală și naturală”, a vorbit Maria Cîrjă despre acesta.

    Al treilea proiect finalist s-a numit ”Flori Galana”, o inițivă axată pe procesarea și cultivarea semintelor de bob autentice asturiene, care a lansat recent un pachet inovator – Faba Fresh. Acesta nu face altceva decât să prelungească viața boabelor proaspete de bob, pentru a-și menține esența în timpul conservării.

    Regulamentul privind participarea în cadrul programului TalentA îl puteți găsi accesând site-ul corteva.ro. Înscrierea în programul TalentA  se poate face completând un formular online, la următorul link: https://www.corteva.ro/solutii-digitale/programul-talenta-corteva-romania.html


     


    Te-ar mai putea interesa

    Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă Cât trăiește o găină. Durata de viață a unei găini după tipul de creștere Ferma de măgărițe, o afacere cu potențial uriaș. Asinia Farm – producție de lapte, în curând și de carne

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!