• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Subvenții APIA 2020, eșantionul de control. Adrian Pintea: ”Niciun fermier nu este exclus de la verificări!”

  Roxana Dobre -

  Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) se apropie cu pași repezi de începerea controalelor pentru subvențiile aferente Campaniei 2020. Directorul general al APIA, Adrian Pintea, a declarat că eșantionul de control va fi extras din numărul total de fermieri astfel că nu este niciun fermier care să fie exclus din acest ”malaxor”.  Astfel, oricare dintre fermierii care au depus cereri în Campania 2020,  adică 826.964 de producători agricoli, pot ajunge să fie verificați.

  ”Anul acesta controalele se vor axa mai mult pe teledetecție, imagini satelitare, după finalizarea tuturor controalele adică termenul limită este 31 august vom începe pregătirile pentru avansul aferent anului 2020. Acesta va fi plătit începând cu 16 octombrie, dacă nu va exista niciun fel de derogare de la Comisia Europeană adică să fie plătit mai repede. Începând cu data de 2 decembrie vor începe plățile finale aferente anului acesta de cerere”, a explicat Adrian Pintea în cadrul unui interviu acordat emisiunii ”Viața Satului”

  Acesta a arătat că verificările prin teledetecție se realizează prin imagini satelitare care arată cultura declarată printr-un spectru de culori și se poate măsura parcela înregistrată pentru subvenții. ”Pentru a evita apropierea fizică, în contextul pandemiei de COVID-19, s-a acceptat ca marea parte a eșantionului, poate chiar tot, să fie prin teledetecție”, a mai completat șeful APIA.

  Adrian Pintea a mai subliniat că fermierii care vor pica la control vor fi înștiințați iar dacă apar neclarități sau neconformități în urma verificărilor satelitare, inspectorii APIA trebuie să meargă la fața locului pentru a clarifica situația.

  Stabilirea numărului fermierilor selectați în eșantioanele de control în Campania 2020 se va face conform prevederilor art. 30-33 din Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 809/2014 al Comisiei din 17 iulie 2014 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European si al Consiliului în ceea ce privește sistemul integrat de administrare și control, măsurile de dezvoltare rurală și ecocondiționalitatea, în sensul respectării ratei minime pentru fiecare schemă  în parte. Înaintea procesului de extragere a eșantionului de control pentru un an de cerere se realizează prelucrarea informațiilor statistice aferente dosarelor care au solicitari de sprijin pentru schemele derulate în campania anului precedent si stabilirea ratelor de control rezultate în urma prelucrării datelor statistice.

  Cum se face selecția eșantionului de control

  În ceea ce privește controlul la față locului va fi efectuată pe baza unei metode de eșantionare în cascadă, în vederea menținerii numărului de beneficiari ce vor fi verificați la față locului la un nivel rezonabil. Având în vedere numărul mare de scheme din cererea unică de plata și faptul că un fermier poate solicită una sau mai multe  scheme de plata coroborat de asemenea cu faptul că rată de control trebuie atinsă la nivelul fiecărei scheme de plată, un fermier poate fi selectat în eșantion cu unul sau mai multe scopuri de control.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Subvenții APIA 2020: Controlul pe teren se face și în lipsa/fără prezența fermierului! Ministerul Agriculturii a notificat la Bruxelles scheme de care fermierii nu au habar! Ministrul Agriculturii, replică pentru fermierii care se plâng de scăderea subvenției la tomate!

  Ultimele știri

  A plătit avans de 4.000 de euro pentru un tractor second-hand ce nu există! Răsucirea frunzelor la roșii: cauze, tratament, prevenire Test în câmp: Cât „a cântărit” aplicarea unui fungicid la rapiță într-un an cu secetă extremă!

  Căutare în articole